Afbeelding

Suppen voor vluchtelingen Myanmar

Nieuws

OUD-ZUILEN > We startten de dag met een groepsfoto. Allemaal met 3 vingers in de lucht; het protest/ verzetsteken om zichtbaar te maken dat wij de mensen in Myanmar steunen!  

Na een korte warming-up,was iedereen klaar voor vertrek. Vanuit Oud-Zuilen vertrokken 18 suppers onder begeleiding van 2 boten richting Utrecht. Na de Weerdsluis richting Ledig Erf. Via de gracht, dwars door de stad terug. De sup-karavaan trok veel aandacht van mensen op de kade. Via QR-codes op de boten en collectebussen aan lange stokken, konden mensen vanaf de kant doneren. Hier werd massaal gehoor aan gegeven. Het laatste stuk van De Weersluis terug naar Oud Zuilen was pittig door regen en wind tegen. Iets na 4en kwamen de suppers weer aan in Oud Zuilen waar zijn hartelijk werden ontvangen door dorpsgenoten, familie en vrienden en stond er een heerlijke borrel klaar, aangeboden door Bistro Belle.  

Ook Tamla supte mee. Hij komt zelf uit Myanmar en was blij op deze manier iets te kunnen betekenen voor zijn mensen daar. 

De actie werd georganiseerd door Marieke Ramp- van Wijk die zich met No Yellow Beans Day al ruim 12 jaar inzet voor vluchtelingen in Myanmar.

Februari dit jaar vond er in Myanmar een staatsgreep plaats, waarbij het leger op brute wijze de macht overnam. Er zijn sindsdien ruim 200.000 vluchtelingen in eigen land. In combinatie met COVID en overstromingen die het land troffen, is het leed niet te overzien. Er is dringend behoefte aan voedsel, schoon drinkwater, medicijnen en shelters voor tenten. Het doel van de SUP-sponsor-tocht was om zoveel mogelijk geld ophalen voor noodhulp aan de mensen in Myanmar. Dat is gelukt! De actie heeft ruim €21.000 opgeleverd en nog steeds komen donaties binnen. De teller loopt al op naar €22.000. Geld wat daar een fantastische bestemming krijgt. Via de Facebookpagina van No Yellow Beans Day en de website; www.no-yellow-beans-day.nl zal zichtbaar worden gemaakt hoe het geld besteed is. Marieke dankt iedereen die op welke wijze dan ook heeft bijgedragen aan deze succesvolle actie!

”‘Ik kan nog steeds niet bevatten hoe iets wat met een klein idee begon, is uitgegroeid tot een event als dit met een opbrengst die alle verwachtingen overstijgt. Ik hoor van mensen terug dat ze graag doneren aan een kleinschalig goed doel als dit, wetende dat het geld voor 100% terecht komt waarvoor het bedoeld is. En dat klopt! Ik heb er inmiddels een tweede baan naast, want het is allemaal liefdewerk-oud-papier. Ik weet waarvoor ik het doe, dus heb het er graag voor over! “

Afbeelding
Afbeelding
Informatie
LbnK organiseert de wielertoertocht Gerard Vianen Classic op Hemelvaartsdag 9 mei 2024 Vrije tijd
Afbeelding
PAS-melders krijgen prioriteit in Utrechtse stikstofbank Nieuws
Spijkerbroek hangen. Te gek!
Rondom Koningsdag organiseert de Oranjevereniging Maarssen-Dorp enkele activiteiten, vooral voor kinderen Vrije tijd
Afbeelding
Bestuurders Hollandse Plassen-gemeenten slaan handen ineen met samenwerkingsconvenant Nieuws
Afbeelding
Poldermodellen gaven een spetterend optreden in 4-en-1 in Breukelen Lezersnieuws
Afbeelding
Tulpencursus van MHV, jeugd maakt kennis met hockey Sport
De telefoon weer boven water
Duikers halen telefoon van toeristen uit Vecht in Breukelen Lezersnieuws
----
Uitslagen Schietsportvereniging Loenen Sport
Afbeelding
De Boffers naar Dierentuin Amersfoort als afsluiting van seizoen Lezersnieuws
Afbeelding
Succesvolle voedselbankactie voor Stichtse Vecht door volleybalvereniging UVV-Sphynx Lezersnieuws
Afbeelding
Sterke stijging fietsendiefstal in Stichtse Vecht, ook meer drugshandel Nieuws
Afbeelding
Campagne Onderdompelen vraagt actie voor de stedelijke (onder)waterwereld van Utrecht Nieuws
Afbeelding
COA vraagt om noodopvang in Woerden voor asielzoekers Nieuws
Afbeelding
TheWeeknd op de Fabrique in Maarssen, een nieuw lifestyle festival waar je geïnspireerd wordt Ondernemend

Vrije tijd

Sport

Ondernemend

Lezersnieuws