Afbeelding

Overleg voetbalclubs en gemeente muurvast

Nieuws

STICHTSE VECHT > Er is voorlopig geen zicht op een oplossing van het conflict over het onderhoud en beheer van de voetbalvelden in Stichtse Vecht. Ook dinsdag, in de commissie op Boom en Bosch bleek dat de standpunten over de financiering ver uiteen liggen. In het najaar komt er weer een nieuw voorstel. Met een groot spandoek protesteerden de voetbalverenigingen DOB, VV Maarssen, DWSM, OSM’75, VIOD, SV  De Vecht, FC Breukelen, NiTA en VV Kockengen voor de ingang tegen de plannen.

De publieke tribune was dicht vanwege de coronabeperkingen en een deel van de voorzitters had zich buiten geïnstalleerd om via de laptop de vergadering te volgen via de site van de gemeente. Vanwege een storing werd de commissie toch niet ingezonden en mocht de groep alsnog naar binnen.

De gemeente wil de laatste fase van de harmonisatie afronden. De velden krijgen nog een laatste opknapbeurt met het wegwerken van achterstallig onderhoud voor de de komende tien of 15 jaar en dat moeten de verenigingen zelf het onderhoud gaan bekostigen volgens een nieuwe verdeelsleutel, die voor alle sportverenigingen geldt. Een-derde wordt nog door de gemeente betaalt en twee-derde moeten de clubs zelf betalen. Het idee is dat je de komende jaren dan kan sparen, maar voor kleine clubs wordt dit een te grote opgave, zo is de vrees bij de verenigingen. Het gevolg kan zijn dat clubs dan omvallen.

‘Er wordt al te lang gepraat over een oplossing voor de Harmonisatie investeringen buitensport en een aantal verenigingen komt in grote problemen indien langer wordt gewacht met het achterstallig onderhoud’, aldus fractievoorzitter Gemke van GroenLinks. ‘De voetbalverenigingen zijn bereid zijn het onderhoud over te nemen onder de voorwaarde dat na 3 jaar een evaluatie plaatsvindt, waarin door een onafhankelijke partij getoetst wordt of de clubs voldoende kennis en ervaring hebben kunnen opbouwen om de velden op het vereiste niveau te houden en of de middelen wel toereikend zijn geweest. Ook andere verenigingen willen meedenken hoe de lange termijn onderhoud het beste kan worden uitgevoerd.’  Het idee is nu om snel alles aan te pakken en dan later pas af te spreken hoe nu verder met het onderhoud moet. Mar dat voorstel kon niet rekenen op een meerderheid in de commissie en nu komt het oude voorstel weer op de agenda. 

Afbeelding
Zandpad blijft voorlopig Zandpad, plannen in ijskast Nieuws
Afbeelding
Betaald parkeren Scheendijk nu 24 uur per dag met handhaving Gemeente
Afbeelding
Herstel boomgaard park Vechtenstein Nieuws
default
A12 Galecopperbrug bij Utrecht richting Arnhem in april 2024 drie dagen overdag dicht, omleiding ook via Zuilense Ring Nieuws
Afbeelding
Trots op DigiD-certificaat, Zelf aan de slag met DigiD, het kan in de Bibliotheek Nieuws
Afbeelding
Start werkzaamheden met gedeeltelijke afsluiting Oostkanaaldijk Loenen Nigtevecht Nieuws
Restaurant de Meander, Zorggroep de Vechtstreek
Alzheimercafé Breukelen-Loenen over praktische adviezen over ergotherapie, voor mensen met dementie. Lezersnieuws
Afbeelding
Provincie Utrecht maakt als aandeelhouder Stedin werk van oplossen netcongestie Nieuws
Afbeelding
NK Tegelwippen: tegeltaxi haalt tegels en zand gratis op in Stichtse Vecht Gemeente
Noordse woelmuis
Nieuw leefgebied voor noordse woelmuis in Tienhoven Nieuws
GD2 HV Nijenrodes kampioen!
Kampioenen bij handballers HV Nijenrodes Sport
Afbeelding
Bijeenkomst Meet je Waterkwaliteit in Maarssenbroek Gemeente
Afbeelding
Onzekerheid over afsluiting Oostkanaaldijk, gesprekken Rijkswaterstaat, waternet en gemeente lopen nog Nieuws
Afbeelding
Knoop Autobedrijven Mazda dealer voor regio Groot Utrecht Ondernemend

Vrije tijd

Sport

Ondernemend

Lezersnieuws