Afbeelding

Veel sportplezier in Safari tijdens de inclusieve sportdag

Nieuws

STICHTSE VECHT > Het maakt je een gelukkig mens, geeft je een goed gevoel, het is ontspannend en het geeft positieve energie. Dit zijn een paar van de antwoorden van aanwezigen bij de inclusieve sportdag in Maarssenbroek op de vraag ‘Wat doet sport met jou?’ Al deze positieve energie was terug te zien tijdens het evenement. De sportdag werd georganiseerd door Sportpunt Stichtse Vecht en Team Sportservice Provincie Utrecht met steun van het sport- en preventieakkoord. Het was de aftrap van de Nationale Sportweek, met als thema #sportdoetietsmetje.

Wethouder Veneklaas opende de sportdag in Safari met een aantal mooie woorden over het belang van sport en bewegen: “Sport doet heel veel met mij, maar het maakt me vooral erg blij. Dat gun ik iedereen in Stichtse Vecht.” Ook stelde ze de aanwezigen een paar korte vragen. De vragen lieten zien dat veel deelnemers al regelmatig zelf sporten en bewegen, maar niet allemaal lid zijn van een vereniging; ook waren de meesten actief in de buitenruimte door bijvoorbeeld te wandelen of te fietsen. Op de vraag wat er mist in Stichtse Vecht kwam een van de aanwezigen met het idee van een Pumptrack.

Sporten en bewegen voor iedereen

Na de welkomstwoorden werd gestart met de sportclinics. Deelnemers konden meedoen met dansen, hockey, handbal, badminton en zelfverdediging. De sportdag was toegankelijk voor iedereen. Sommige deelnemers waren zo enthousiast dat zij zich na afloop graag wilden aanmelden bij een van de sportverenigingen. Zo is de kickboksles van Central Gym weer een sporter rijker. Naast de sportclinics konden bezoekers ook hun echte leeftijd ontdekken door een Body Health Check aangeboden door SlimFit35 uit Breukelen, en was er de mogelijkheid je eigen smoothie bij elkaar te fietsen op een heuse Smoothiefiets.

Sport- en preventieakkoord Stichtse Vecht

De inclusieve sportdag was een mooi voorbeeld van een activiteit van het Sport- en preventieakkoord Stichtse Vecht. Met dit akkoord werken verschillende partijen in de gemeente samen aan meer sport en bewegen en een gezonde leefstijl. Een groep zeer actieve vrijwilligers, aangevuld met mensen die werken in de sport en preventiesector werken gezamenlijk aan de doelen uit het akkoord. Dit doen zij door het opzetten van activiteiten en interventies op het gebied van sporten, bewegen en alles wat komt kijken bij een gezonde leefstijl. Zo werd ook vandaag weer mooi materiaal ingezameld voor de Sportspullenbank Stichtse Vecht wat mede mogelijk is gemaakt door het akkoord. Het sportakkoord is inmiddels ruim een jaar van start, de uitvoering van het preventieakkoord zit in de opstartfase. Voor sport en preventie is uitvoeringsbudget beschikbaar vanuit het Rijk.

Afbeelding
Start werkzaamheden met gedeeltelijke afsluiting Oostkanaaldijk Loenen Nigtevecht Nieuws
Restaurant de Meander, Zorggroep de Vechtstreek
Alzheimercafé Breukelen-Loenen over praktische adviezen over ergotherapie, voor mensen met dementie. Lezersnieuws
Afbeelding
Provincie Utrecht maakt als aandeelhouder Stedin werk van oplossen netcongestie Nieuws
Afbeelding
NK Tegelwippen: tegeltaxi haalt tegels en zand gratis op in Stichtse Vecht Gemeente
Noordse woelmuis
Nieuw leefgebied voor noordse woelmuis in Tienhoven Nieuws
GD2 HV Nijenrodes kampioen!
Kampioenen bij handballers HV Nijenrodes Sport
Afbeelding
Bijeenkomst Meet je Waterkwaliteit in Maarssenbroek Gemeente
Afbeelding
Onzekerheid over afsluiting Oostkanaaldijk, gesprekken Rijkswaterstaat, waternet en gemeente lopen nog Nieuws
Afbeelding
Knoop Autobedrijven Mazda dealer voor regio Groot Utrecht Ondernemend
Afbeelding
MAESONS en Urban Trail Utrecht voor KWF: win het gesigneerde Arsenal shirt van Jurriën Timber Sport
Afbeelding
Wijdemeren mogelijk opgedeeld in stukjes Nieuws
Afbeelding
Musical Ruth in De Ark Vrije tijd
Afbeelding
Drie jeugdspelers van FC Breukelen uitgenodigd voor RTO stage bij FC Utrecht Sport
Afbeelding
Ruim voldoende voor het OV in de provincie Utrecht Nieuws

Vrije tijd

Sport

Ondernemend

Lezersnieuws