Afbeelding
Owner

Vechtplassencommissie viert 85-jarig bestaan: Nieuw Energiek Vechtlandschap

zaterdag 6 november 2021 9:30

6 november 9.30 uur-13.00 te Breukelen

BREUKELEN > Op 6 november vieren we het 85 jarig bestaan van de Vechtplassencommissie. 85 jaar werken aan het landschap, de natuur en de cultuur van de onze Vechtstreek. Samen staan we voor behoud en versterking van de kwaliteiten van het gebied, met oog voor het verleden maar nadrukkelijk óók vanuit de notie dat eigentijdse ontwikkelingen, mits met zorg ingepast, een plaats moeten krijgen. En een van die ontwikkelingen is de energietransitie die op ons gebied van grote invloed zal zijn. We zullen een flinke bijdrage moeten leveren aan de energieopgave. Welke gevolgen gaan zonneakkers, windturbines en aquathermie op ons landschap hebben, en hoe kunnen we deze opgave zo inpassen dat we de kernkwaliteiten zo mogelijk versterken.

Sprekers: Jannemarie de Jonge (Rijksadviseur voor de fysieke leefomgeving) over de relatie landschap en cultuurhistorie, Raymond Klaassen (Universiteit Groningen) over de relatie met natuur, Ben de Ru (Waternet) over andere energiebronnen zoals aquathermie, Huib van Essen (Provincie Utrecht, Gedeputeerde) met de Regionale Energie Strategie in portefeuille

Ons doel is de ochtend af te sluiten met aanbevelingen of scenario’s hoe we tot een Nieuw Energiek Vechtlandschap kunnen komen, zodat de VPC zich naar de bestuurders, onze vrienden en de bewoners onderbouwd en actueel kan profileren. U bent van harte welkom. Corona richtlijnen worden gevolgd.

Datum: zaterdag 6 november 2021.Tijd: 09.00 inloop met koffie, begin 09.45 -13.00 uur lunch Adres: Stalhouderij De Zadelhoff, Zandpad 34a, 3621 ND Breukelen. Entree-bijdrage: € 15,– per persoon (inclusief consumpties en lunch) Aanmelden: vóór 30 oktober bij aanmelden@vecht.nl NL86TRIO0198526547, t.n.v. Vrienden van de Vecht, o.v.v. 85 jaar!