Afbeelding

Hans van Bemmel benoemd tot erelid van de Historische Kring Maarssen

Nieuws

Door Rob Franse

MAARSSEN > Een gezonde, bloeiende, enthousiaste en zich steeds vernieuwende Historische Kring Maarssen nam op haar jaarvergadering van afgelopen donderdag afscheid van een drietal bestuursleden, verwelkomde 2 nieuwe bestuurders en benoemde als klap op de vuurpijl Hans van Bemmel tot erelid.

Hans had zich voorbereid om die avond na de pauze zijn prachtige lezing te houden over de veelzijdige Maarssense kunstenaar Willem van Leusden. Dat hij niet voorbereid was op zijn benoeming tot erelid bleek goed toen hij vlak voor de pauze door voorzitter ad interim Ronald van Tongeren naar voren werd geroepen.

Met een wat vragende maar allengs steeds tevredener blik hoorde hij aan hoe Ronald hem namens de gehele vereniging bedankte. Niet alleen met woorden maar ook met een mooi certificaat en een speciaal voor hem gemaakt kunstwerk door een andere beeldend kunstenaar uit Maarssen, Lolke van der Bij, voorstellend het dorpsgezicht Maarssen, met de stromende Vecht en kanaal op de voorkant en op de achterkant Yin en Yang, het ‘hoe dingen werken’.

Een korte bloemlezing uit de toespraak:

Met het grijze hoofd licht gebogen, zoals je dat wel vaker ziet bij lange mannen, luistert en praat hij zeker twee uur lang weloverwogen én met enthousiasme. Een evenwichtig man met echte levenservaring die deelt door te luisteren, te wegen, te glimlachen en te praten waarbij zijn mimiek en lichaamshouding zijn woorden als vanzelf ondersteunen. Heel gewoon Hans van Bemmel. Een mensen mens. Met 57,5 jaar met de VUT om daarna direct te beginnen aan zijn nieuwe carrière bij de HKM die misschien het beste te omschrijven is als ‘kenner en verteller van Maarssen en omgeving op het gebied van historie en kunst’. Daardoor kreeg Hans zijn bekendheid. Hij heeft zich vastgebeten in de historie en is niet van plan los te laten. De Historische Kring Maarssen is zijn onderkomen en het Vechtstreekmuseum zijn tweede huis. Hij is van plan om 98 jaar te worden (nog 18 te gaan), zich verder te verdiepen in Willem van Leusden en zijn werk en daar een mooie lezing over te houden…. En voilà, vanavond is het zo ver. Hartelijk bedankt voor alle inspanning en bijdragen aan de Kring.

Wat doe je dan nadat je zo bent toegesproken? Je haalt een keer diep adem, neemt even pauze en gaat dan aan de slag met datgene wat je zo graag doet: Vertellen.

Afbeelding
Meer inzicht nodig in effecten Ruimtekwartier in Maarssenbroek op leefomgeving, natuur en klimaat Nieuws
Fort Nieuwersluis sluit tijdelijk voor publiek Nieuws
Afbeelding
Wegafsluitingen in Maarssen-Dorp op Koningsdag Gemeente
Mark de Haas (Minkema College), Martijn van der Kroef (Pouw Vervoer) en Tijmen Smit (Kalsbeek College)
Kalsbeek en Minkema gaan voortaan samen met de bus Ondernemend
Afbeelding
Expositie van 564 ansichtkaarten van Harmelen in het Dorpshuis Vrije tijd
Afbeelding
Molen de Trouwe Wachter in Tienhoven opent deur op Nationale Molendag Vrije tijd
Afbeelding
Open Rotaryavond Rotaryclub Maarssen Breukelen Digitaal en divers: symbiose of botsing? Lezersnieuws
Afbeelding
Jongste Olympische sport groots(t) in Utrecht Olympische status in 2028 tekenend voor de ontwikkeling van flag football Sport
Afbeelding
Buitenplaats Kameryck organiseert voor het tweede jaar op rij gratis lunch voor ouderen Ondernemend
Afbeelding
Nieuwe borden bij UNESCO Werelderfgoed Hollandse Waterlinies, ook Fort Maarsseveen en Fort Nieuwersluis Nieuws
Herman en Ricardo
Muziekmiddag Zonnebloem Breukelen Lezersnieuws
Concert 2023
Een muzikale reis over de wereld in 60 minuten met Het Maarssens Vrouwenkoor Cantantes Vrije tijd
Avondvierdaagse Maarssen 2023
Inschrijven Avondvierdaagse Maarssen weer gestart. Lezersnieuws
Afbeelding
Expositie Nico Koster op Buitenplaats Doornburgh, unieke serie foto's Vrije tijd