In 2019 leek alles nog hoopvol
In 2019 leek alles nog hoopvol Owner

Project ‘Zorgcentrum in Open Hof’ moet helaas worden beëindigd

Nieuws

MAARSSEN > De wijkgemeente Ontmoetingskerk met als kerkgebouw Kerkcentrum Open Hof aan de Kerkweg heeft in februari 2019 een intentieverklaring getekend met een viertal huisartsen in Maarssen om te komen tot vestiging van een Gezondheidscentrum in Kerkcentrum Open Hof. Het karakteristieke kerkgebouw met toren aan de rechterkant van het Kerkcentrum zou als vierplek van de wijkgemeente verder worden ontwikkeld, de rest van het gebouw zou worden verbouwd tot Gezondheidscentrum.

In de periode na het ondertekenen van de intentieverklaring is door een projectgroep veel werk verzet om te komen tot een goede uitwerking van de plannen. In nauw overleg en samenwerking met architecten en aannemers zijn vele mogelijke uitwerkingen ontwikkeld en beoordeeld. Toen de plannen wat concreter waren uitgewerkt is ook uitvoerig overlegd met de gemeente Stichtse Vecht. Daarbij speelde een grote rol, dat een deel van het Kerkcentrum (de witte voormalige directeurswoning links van de ingang) een rijksmonument is, en het kerkgebouw met toren en kosterswoning karakteristiek worden gevonden. Daardoor golden veel beperkingen bij de uitwerking.

Uiteindelijk is recent een ontwerp ontstaan, dat goede kans maakte om goedgekeurd te worden door de gemeente Stichtse Vecht. Daarom is op basis van dat ontwerp aan de bouwadviseur gevraagd een actuele kostenraming te maken met inachtneming van de veranderingen, die inmiddels in de plannen waren aangebracht en met de meest recente materiaal- en uitvoeringskosten. Tot onze grote spijt levert deze kostenraming een dusdanig hoog bedrag op, dat het project niet meer uitvoerbaar is binnen de door wijkgemeente Ontmoetingskerk tevoren gestelde investeringsgrenzen.

Door de richtlijnen van gemeente Stichtse Vecht was er minder ruimte beschikbaar voor de inrichting van het zorgcentrum, en verminderden de mogelijke jaarlijkse huuropbrengsten. Daarnaast leidde de stormachtige ontwikkeling van de bouwkosten in de afgelopen maanden ook nog tot een fors hoger kostenplaatje.

Helaas is het mooie plan van wijkgemeente Ontmoetingskerk voor combinatie van een kerkgebouw met een zorgcentrum niet haalbaar is. Teleurstellend voor de kerkgemeenschap maar niet minder voor de huisartsen en apotheek. Desondanks wil de wijkgemeente Ontmoetingskerk doorgaan met het zoeken naar oplossingen om Kerkcentrum Open Hof ook in de toekomst te kunnen blijven gebruiken. Daarom zal de projectgroep, die met dit project bezig is geweest blijven voortbestaan en gaan kijken welke andere plannen kunnen worden ontwikkeld.

Afbeelding
4 mei herdenking Goudestein, 5 mei ontsteken bevrijdingsvlam, OSM lopers brengen weer de vlam Gemeente
Afbeelding
Vandalen houden huis bij MEC in Reigerskamp Nieuws
Afbeelding
De Ronde Venen is een nieuwe fietsroute rijker: de Burgemeestersroute Lezersnieuws
Afbeelding
Estafettestaking bereikt midden van het land CNV: Vrijdag acties in Metaal & Techniek regio Utrecht op Lage Weide Ondernemend
Afbeelding
Burgemeester Ap Reinders op bezoek bij 100-jarige mevrouw Groen-Abma uit Loenen Gemeente
Monitoren en bijstellen van het slootwaterpeil
Provincie Utrecht stelt subsidie beschikbaar voor innovatieve ideeën in de landbouw Nieuws
----
Uitslagen Schietsportvereniging Loenen Sport
Afbeelding
Meer inzicht nodig in effecten Ruimtekwartier in Maarssenbroek op leefomgeving, natuur en klimaat Nieuws
Fort Nieuwersluis sluit tijdelijk voor publiek Nieuws
Afbeelding
Wegafsluitingen in Maarssen-Dorp op Koningsdag Gemeente
Mark de Haas (Minkema College), Martijn van der Kroef (Pouw Vervoer) en Tijmen Smit (Kalsbeek College)
Kalsbeek en Minkema gaan voortaan samen met de bus Ondernemend
Afbeelding
Expositie van 564 ansichtkaarten van Harmelen in het Dorpshuis Vrije tijd
Afbeelding
Molen de Trouwe Wachter in Tienhoven opent deur op Nationale Molendag Vrije tijd
Afbeelding
Open Rotaryavond Rotaryclub Maarssen Breukelen Digitaal en divers: symbiose of botsing? Lezersnieuws

Vrije tijd

Sport

Ondernemend

Lezersnieuws