Afbeelding

Kandidatenlijst PvdA Stichtse Vecht mix van vernieuwing en ervaring

Nieuws

STICHTSE VECHT > Een mix van ervaring en vernieuwing. Zo valt de kandidatenlijst met 20 personen, die de leden van de PvdA Stichtse Vecht op 25 november kozen, het best te omschrijven. Op 16 maart 2022 zijn de Gemeenteraadsverkiezingen. De PvdA Stichtse Vecht zet in op een eerlijker, fatsoenlijker en socialer Stichtse Vecht met Lukas Burgering als lijsttrekker.

Op nummer twee gaat de sociaal bewogen Sophia Jeddaoui (1971) uit Maarssenbroek voor een tweede termijn als raadslid. Sophia Jeddaoui studeerde politicologie, werd in 2018 commissielid en is sinds januari 2021 gemeenteraadslid. “Sophia heeft haar sporen op sociaal gebied verdiend bij de gemeente Utrecht en Amsterdam en werkt nu als adviseur bij JMA milieubureau op het gebied van verduurzaming. Ze vecht al jaren tegen armoede en kansenongelijkheid, zoals recentelijk nog door actie te voeren voor lezen op scholen, het bestrijden van armoede met het Jeugd Educatiefonds en het oprichten van een meldpunt energiearmoede”, aldus bestuursvoorzitter Frans van Zoest.

Van Zoest is trots op de hoge notering van twee ijzersterke nieuwkomers: Dennis de Vries (1984) uit Maarssenbroek op plek 3 en Leo Koning (1968) uit Maarssen-Dorp op plek 4. “Dennis weet je als voormalig leraar te raken met zijn grote kennis en bevlogenheid over democratisch burgerschap op scholen en in wijken. Geen wonder als directeur van Stichting Vreedzaam in Utrecht! Leo’s passie ligt bij sport, cultuur en vooral duurzaamheid. ‘Positieve energie!’ is het motto van deze bedrijfseconoom en communicatie-expert die opgroeide in Breukelen en daar nog steeds fanatiek tennist.”

Lijstrekker Lukas Burgering is ook blij met de rest van de lijst: “Op 5 en 6 staan twee zeer ervaren politici: voormalig fractievoorzitter Els Swerts (Breukelen) en de huidige fractievoorzitter Joseph Toonen (Loenen aan de Vecht). Onze partij is goed vertegenwoordigd in de hele samenleving. We zien verschillende kernen, verschillende leeftijden, verschillende achtergronden en verschillende werkervaring. Daarmee is de PvdA geworteld in Stichtse Vecht. Voor alle mensen op deze lijst geldt, dat ze de PvdA kunnen vertegenwoordigen. Ik zie uit naar de verkiezingen en reken er op dat wij in de campagne onze boodschap goed zullen kunnen overbrengen.”

Op de eervolle positie van lijstduwer kozen de leden de huidige wethouder Werk & Inkomen Maarten van Dijk. Hij is al jarenlang het betrouwbare boegbeeld van de PvdA in Stichtse Vecht. De volledige lijst is binnenkort te vinden op https://stichtsevecht.pvda.nl/

Op dec lijst een aantal bekende namen, maar opvallend is ook op plaats 9 Bertine Oosthoek - Bogaard (1967) uit Breukelen. Zij was eerder fractievoorzitter va het CDA in de eerste raadsperiode van Stichtse Vecht, maar stapte toe al vrij snel uit de politiek. 

Afbeelding
Kringloopwinkel De Sirkel krijgt kans op Circulair ambachtscentrum bij nieuw afvalstation. Nieuws
Een taxatie van gouden of zilveren sieraden kan u verrassen.
Goud Inkoop Bus komt weer langs in de regio Ondernemend
Informatie
LbnK organiseert de wielertoertocht Gerard Vianen Classic op Hemelvaartsdag 9 mei 2024 Vrije tijd
Afbeelding
PAS-melders krijgen prioriteit in Utrechtse stikstofbank Nieuws
Spijkerbroek hangen. Te gek!
Rondom Koningsdag organiseert de Oranjevereniging Maarssen-Dorp enkele activiteiten, vooral voor kinderen Vrije tijd
Afbeelding
Bestuurders Hollandse Plassen-gemeenten slaan handen ineen met samenwerkingsconvenant Nieuws
Afbeelding
Poldermodellen gaven een spetterend optreden in 4-en-1 in Breukelen Lezersnieuws
Afbeelding
Tulpencursus van MHV, jeugd maakt kennis met hockey Sport
De telefoon weer boven water
Duikers halen telefoon van toeristen uit Vecht in Breukelen Lezersnieuws
----
Uitslagen Schietsportvereniging Loenen Sport
Afbeelding
De Boffers naar Dierentuin Amersfoort als afsluiting van seizoen Lezersnieuws
Afbeelding
Succesvolle voedselbankactie voor Stichtse Vecht door volleybalvereniging UVV-Sphynx Lezersnieuws
Afbeelding
Sterke stijging fietsendiefstal in Stichtse Vecht, ook meer drugshandel Nieuws
Afbeelding
Campagne Onderdompelen vraagt actie voor de stedelijke (onder)waterwereld van Utrecht Nieuws

Vrije tijd

Sport

Ondernemend

Lezersnieuws