Afbeelding

Gratis workshops kalligraferen voor kinderen en tieners bij het Regionaal Historisch Centrum Vecht en Venen

Vrije tijd

STICHTSE VECHT > In de kerstvakantie organiseert het Regionaal Historisch Centrum Vecht en Venen (RHCVV) twee gratis workshops voor jongeren. Op woensdag 29 december vindt van 10.30-12.00 uur de workshop kalligraferen voor kinderen van 8 t/m 12 jaar plaats. Diezelfde middag wordt van 14.00-15.30 uur de workshop kalligraferen voor tieners van 13 t/m 16 jaar gehouden. Tijdens deze workshops maken kinderen een mooie vlaggenlijn met sierlijke letters en maken tieners een gekalligrafeerde letter in perspectief met verf.

 

Voor kinderen en tieners die van knutselen, tekenen en creativiteit houden zijn deze workshops ideaal. Onder leiding van docente Robin Kuhlemeier maken kinderen kennis met kalligrafie en mooie voorbeelden uit het archief. Ze gebruiken deze mooie sierlijke letters om een vlaggenlijn te maken en gaan ook aan de slag met een kaartje om te versturen, misschien wel met een mooie nieuwjaarswens? ‘s Middags leren de tieners een moderne variant van kalligrafie. Na het tekenen van een grote letter in perspectief gaan ze in de weer met verf. Door de verf en het kleurgebruik gaat het lijken alsof de letter van het papier afspringt!

Het RHCVV begon afgelopen zomervakantie met de workshops voor kinderen. ‘Dit bleek een groot succes te zijn.’ Zegt Suzanne Lekkerkerker, medewerker Erfgoed en Educatie bij het RHCVV. ‘In de herfstvakantie hebben wij weer een workshop aangeboden. Toen kregen wij het idee dit ook voor tieners te organiseren.’  De workshops voor kinderen en tieners zijn een leuke manier om voor het eerst kennis te maken met archieven.  

 

Praktische informatie
De workshops worden gegeven in het Regionaal Historisch Centrum Vecht en Venen (Schepersweg 6Breukelen, in het Cultuurhuis). Op woensdag 29 december wordt de workshop kalligraferen voor kinderen van 8 t/m 12 jaar gehouden van 10.30-12.00 uur. De workshop voor tieners van 13 t/m 16 jaar wordt diezelfde dag gehouden, van 14.00-15.30 uur. De workshops zijn gratis, meld je van tevoren wel even aan via aanmelden@rhcvechtenvenen.nl. Er is een maximumaantal plaatsen beschikbaar voor beide workshops. Let op: voor tieners van 13 t/m 16 jaar is het verplicht bij deelname een coronatoegangsbewijs te kunnen tonen. Dit is niet verplicht voor kinderen van 8 t/m 12 jaar. Wij nemen alle voorzorgen omtrent corona om beide workshops veilig te laten verlopen.

 

Over het Regionaal Historisch Centrum Vecht en Venen (RHCVV)
Als regionaal archief bewaart en beheert het RHCVV de archieven van de gemeenten De Ronde Venen, Stichtse Vecht, De Bilt en Weesp. Daarnaast beheert het een grote verzameling historische archieven van particulieren, bedrijven, verenigingen en kerken uit de hele streek. Op de studiezalen in Breukelen en Weesp kun je drie dagen per week terecht voor onderzoek en het inzien van de bibliotheek. Regelmatig worden er cursussen, lezingen en tentoonstellingen georganiseerd. Voor meer informatie: www.rhcvechtenvenen.nl

Afbeelding
Betaald parkeren Scheendijk nu 24 uur per dag met handhaving Gemeente
Afbeelding
Herstel boomgaard park Vechtenstein Nieuws
default
A12 Galecopperbrug bij Utrecht richting Arnhem in april 2024 drie dagen overdag dicht, omleiding ook via Zuilense Ring Nieuws
Afbeelding
Trots op DigiD-certificaat, Zelf aan de slag met DigiD, het kan in de Bibliotheek Nieuws
Afbeelding
Start werkzaamheden met gedeeltelijke afsluiting Oostkanaaldijk Loenen Nigtevecht Nieuws
Restaurant de Meander, Zorggroep de Vechtstreek
Alzheimercafé Breukelen-Loenen over praktische adviezen over ergotherapie, voor mensen met dementie. Lezersnieuws
Afbeelding
Provincie Utrecht maakt als aandeelhouder Stedin werk van oplossen netcongestie Nieuws
Afbeelding
NK Tegelwippen: tegeltaxi haalt tegels en zand gratis op in Stichtse Vecht Gemeente
Noordse woelmuis
Nieuw leefgebied voor noordse woelmuis in Tienhoven Nieuws
GD2 HV Nijenrodes kampioen!
Kampioenen bij handballers HV Nijenrodes Sport
Afbeelding
Bijeenkomst Meet je Waterkwaliteit in Maarssenbroek Gemeente
Afbeelding
Onzekerheid over afsluiting Oostkanaaldijk, gesprekken Rijkswaterstaat, waternet en gemeente lopen nog Nieuws
Afbeelding
Knoop Autobedrijven Mazda dealer voor regio Groot Utrecht Ondernemend
Afbeelding
MAESONS en Urban Trail Utrecht voor KWF: win het gesigneerde Arsenal shirt van Jurriën Timber Sport

Vrije tijd

Sport

Ondernemend

Lezersnieuws