Afbeelding

Deel uw knelpunten op de woningmarkt, oproep van de Seniorenraad Stichtse Vecht

Nieuws


STICHTSE VECHT > De Seniorenraad Stichtse Vecht maakt zich zorgen over de voortgang van de woningbouw en de keuze nu nu gemaakt worden door de gemeente.

Daarom is er een oproep aan de inwoners van Stichtse Vecht om hun wensen, ideeën en knelpunten te delen met de Seniorenraad. ‘Samen zijn we sterk Als Seniorenraad Stichtse Vecht denken we dat als we nu niets doen, het woonprobleem in de toekomst alleen maar groter wordt. Bovendien geldt dat we alleen samen iets kunnen bereiken. Daarom verspreiden we deze oproep. Op basis van uw reacties, bekijken we welke stappen we verder kunnen zetten\.áldus de Seniorenraad. ‘De samenstelling van de inwoners in Stichtse Vecht verandert. Dit heeft invloed op de woningen die nodig zijn. De woningmarkt kampt met krapte, ook in Stichtse Vecht. Er zijn plannen en er wordt gebouwd. Maar is dat voldoende? Zijn dat de huizen die we nodig hebben? Samen zijn we sterk Als Seniorenraad Stichtse Vecht denken we dat als we nu niets doen, het woonprobleem in de toekomst alleen maar groter wordt.’

De Seniorenraad heeft zelf ook al een aantal uitgangspunten op een rij gezet, zoals meer betaalbare woningen voor alle inwoners. toekomstgericht en duurzaam bouwen en aantrekkelijke woonvormen die doorstroming op de woningmarkt bevorderen en er dus grotere (gezins)woningen beschikbaar komen. Er is al eerder een brief naar het college gestuurd met de wensen, ook voor woon(zorg)vormen waar mensen samenwonen en naar elkaar om kunnen kijken met een groene en gezonde woonomgeving. ‘Immers de gemeente heeft een sleutelrol. Onder meer door open te staan voor wensen en initiatieven van eigen inwoners. Ook kan er meer een beroep worden gedaan op expertise en deskundigheid van eigen inwoner’, zo meent de Seniorenraad, die ook beleid wil tegen grondspeculatie en met meer eisen aan projectontwikkelaars, zodat er gevarieerd wordt gebouwd: woningen die Stichtse Vecht nodig heeft voor eigen inwoners en niet louter financieel gestuurd. ‘Het gaat ons ook om de sociale kracht en verbinding in wijken en dorpen. En daar zijn ontmoetingsruimtes en het stimuleren van bewonersactiviteiten bij nodig, we moeten meer omzien naar elkaar, aldus de Seniorenraad. ‘Daarom hebben wij uw verhaal nodig. De grootste kans om iets constructiefs te bereiken hebben we als we het samen doen. Daarom vragen we u en andere inwoners in Stichtse Vecht om uw woonwensen en -knelpunten aan ons te vertellen. ‘Wat is uw ideaal? Hoe en waar wilt u binnenkort of over 5, 10 of 25 jaar wonen? Zo specifiek mogelijk. Over huren en kopen, over groter of kleiner wonen. Wanneer, waar en waarom? 2. Knelpunten die u ervaart als het om wonen gaat, door te geven. Een inwonend kind dat graag wil verhuizen, maar geen betaalbaar huis kan vinden We verzamelen en bundelen uw verhalen over woonwensen en -knelpunten. Op basis daarvan zetten we verdere stappen. Want we hopen nog veel meer mensen te bereiken zodat we de ernstigste knelpunten en de belangrijkste woonwensen op een rijtje kunnen zetten. En voor kunnen leggen aan het college van burgemeester en wethouders en aan de politieke partijen die actief zijn in Stichtse Vecht.’ Inmiddels zijn de voorbereidingen gestart voor een grote bijeenkomst meet veel partijen over Wonen in Stichtse Vecht.

U kunt ons – tot 15 januari 2022 – bereiken door een e-mail te sturen  info@seniorenraadsv.nl , te bellen (0346 794 049) of het reactieformulier in te vullen op de SRSV-website.

Afbeelding
Zandpad blijft voorlopig Zandpad, plannen in ijskast Nieuws
Afbeelding
Betaald parkeren Scheendijk nu 24 uur per dag met handhaving Gemeente
Afbeelding
Herstel boomgaard park Vechtenstein Nieuws
default
A12 Galecopperbrug bij Utrecht richting Arnhem in april 2024 drie dagen overdag dicht, omleiding ook via Zuilense Ring Nieuws
Afbeelding
Trots op DigiD-certificaat, Zelf aan de slag met DigiD, het kan in de Bibliotheek Nieuws
Afbeelding
Start werkzaamheden met gedeeltelijke afsluiting Oostkanaaldijk Loenen Nigtevecht Nieuws
Restaurant de Meander, Zorggroep de Vechtstreek
Alzheimercafé Breukelen-Loenen over praktische adviezen over ergotherapie, voor mensen met dementie. Lezersnieuws
Afbeelding
Provincie Utrecht maakt als aandeelhouder Stedin werk van oplossen netcongestie Nieuws
Afbeelding
NK Tegelwippen: tegeltaxi haalt tegels en zand gratis op in Stichtse Vecht Gemeente
Noordse woelmuis
Nieuw leefgebied voor noordse woelmuis in Tienhoven Nieuws
GD2 HV Nijenrodes kampioen!
Kampioenen bij handballers HV Nijenrodes Sport
Afbeelding
Bijeenkomst Meet je Waterkwaliteit in Maarssenbroek Gemeente
Afbeelding
Onzekerheid over afsluiting Oostkanaaldijk, gesprekken Rijkswaterstaat, waternet en gemeente lopen nog Nieuws
Afbeelding
Knoop Autobedrijven Mazda dealer voor regio Groot Utrecht Ondernemend

Vrije tijd

Sport

Ondernemend

Lezersnieuws