Afbeelding
Gemeente Stichtse Vecht

De aanbesteding van het kindcentrum Harmonieplein is afgerond

Nieuws

MAARSSEN > De aannemer is bekend. Burgland Bouw (bouwkundige aannemer) gaat samen met Radiair (installateur) het kindcentrum Harmonieplein bouwen. In het nieuwe jaar zal de gemeente Stichtse Vecht met Burgland Bouw in gesprek gaan over de bouwroute, het parkeren en de afwikkeling van het verkeer. Ook de klankbordgroep en de schoolbesturen worden hier bij betrokken. Het gebied moet tijdens de bouw veilig blijven voor omwonenden, schoolkinderen én bezoekers. Daarnaast willen we de overlast zoveel mogelijk beperken.

De verwachting is dat de aannemer in april 2022 zal starten met bouwen. Een paar weken daarvoor zal de aannemer het bouwterrein inrichten en omheinen. Als er meer bekend is over de planning, de bouwroute, parkeren en de afwikkeling van verkeer en het exacte startmoment zullen wij of de aannemer u daarover inlichten.

Ontwerp openbare ruimte Harmonieplein
Het afgelopen jaar is er gewerkt aan het inrichtingsplan voor de openbare ruimte. De afgelopen jaren zijn er op verschillende momenten wensen en ideeën opgehaald voor het schetsontwerp. Het schetsontwerp is voor de zomer besproken met de klankbordgroep. In de klankbordgroep is met name gesproken over de parkeeroplossing die was ingetekend voor de Bolensteinseweg en de Gaslaan. Het aan twee zijde langs parkeren op de Bolensteinseweg, met een keerlus voor Slot Bolenstein werd niet goed ontvangen door de klankbordgroep. De bewoners van de Gaslaan hebben daarentegen bezwaar tegen het opnieuw openstellen van de Gaslaan voor doorgaand verkeer.

In overleg met de verkeerskundigen van de gemeente is gekeken of andere oplossingen mogelijk zijn. Er is extra onderzoek gedaan naar
de verkeersstromen en intensiteiten en of de oplossingen verkeersveilig zijn uit te voeren. Op dit moment wordt gewerkt aan een voorlopig ontwerp.
Met dit nieuwe voorstel zullen we in het nieuwe jaar naar de klankbordgroep en gebruikers van het kindcentrum gaan.

Tijdelijke inrichting
De ontwikkeling van het Zuidblok en Noordblok laat nog even op zich wachten. Dit betekent dat het nieuwe kindcentrum straks klaar is en de overige ontwikkelingen nog niet. Voor het kindcentrum moet dus gekeken worden naar een tijdelijke inrichting voor de omgeving waar straks het nieuwe plein komt. We maken een tijdelijk inrichtingsplan voor de parkeerplaatsen voor de auto’s en de fietsen. Verder kijken we in hoeverre het al mogelijk is om de Bolensteinseweg en de Gaslaan definitief in te richten. Het voorstel voor de tijdelijke inrichting zullen wij bespreken met de klankbordgroep en de gebruikers van het kindcentrum. Zodra er meer informatie is over inrichtingsplannen en werkzaamheden, wordt u daarover geïnformeerd.

Bestemmingsplan Zuidblok en noordblok
In het vorige bericht was te lezen dat de ontwikkelaar van het Zuidblok op de plek van ‘t Zand nog in onderhandeling was met Portaal en Careyn over de huurwoningen die ze willen bouwen in het appartementencomplex op de hoek van het Harmonieplein. De gesprekken met Portaal zijn positief afgerond. Portaal heeft aangegeven de sociale huurwoningen met zorglabel over te nemen. Met zorgverlener Careyn is de ontwikkelaar nog in overleg over de aankoop van de grond die onderdeel uitmaakt van het Zuidblok. Het is wachten totdat de overeenkomsten tussen de partijen definitief zijn. Daarna kan het bestemmingsplan voor het Zuidblok naar de gemeenteraad voor vaststelling.
Het Noordblok wacht op de vaststelling van het bestemmingsplan Zuidblok. Zodra dat is vastgesteld kan ook de locatie voor het Noordblok worden aanbesteed door de gemeente.

Nieuwe website
Op dit moment wordt er gewerkt aan een nieuwe website voor het project Harmonieplein. De website wordt onderdeel van de gemeentelijke website www.stichtsevecht.nl. Voor de bewoners die abonnee zijn op de huidige website en een melding krijgen als er een nieuw bericht is geplaatst, betekent dit dat zij zich voor de nieuwe website zullen moeten aanmelden. Hierover wordt u begin volgend jaar geïnformeerd. Ook bij de nieuwe website zal het mogelijk zijn om te abonneren op een projectnieuwsbrief voor het Harmonieplein.

Op de website zullen we u ook op de hoogte houden over alle ontwikkelingen op het Harmonieplein. Ook de werkzaamheden, de bouwroutes en alle informatie rond de bouwontwikkelingen worden op de website geplaatst.

Restaurant de Meander, Zorggroep de Vechtstreek
Alzheimercafé Breukelen-Loenen over praktische adviezen over ergotherapie, voor mensen met dementie. Lezersnieuws
Afbeelding
Provincie Utrecht maakt als aandeelhouder Stedin werk van oplossen netcongestie Nieuws
Afbeelding
NK Tegelwippen: tegeltaxi haalt tegels en zand gratis op in Stichtse Vecht Gemeente
Noordse woelmuis
Nieuw leefgebied voor noordse woelmuis in Tienhoven Nieuws
GD2 HV Nijenrodes kampioen!
Kampioenen bij handballers HV Nijenrodes Sport
Afbeelding
Bijeenkomst Meet je Waterkwaliteit in Maarssenbroek Gemeente
Afbeelding
Onzekerheid over afsluiting Oostkanaaldijk, gesprekken Rijkswaterstaat, waternet en gemeente lopen nog Nieuws
Afbeelding
Knoop Autobedrijven Mazda dealer voor regio Groot Utrecht Ondernemend
Afbeelding
MAESONS en Urban Trail Utrecht voor KWF: win het gesigneerde Arsenal shirt van Jurriën Timber Sport
Afbeelding
Wijdemeren mogelijk opgedeeld in stukjes Nieuws
Afbeelding
Musical Ruth in De Ark Vrije tijd
Afbeelding
Drie jeugdspelers van FC Breukelen uitgenodigd voor RTO stage bij FC Utrecht Sport
Afbeelding
Ruim voldoende voor het OV in de provincie Utrecht Nieuws
Kennismaken met hockey en met de vereniging. Sandra Stokmans Fotografie
Maak kennis met hockey bij MHV met de Dentiq Tulpencursus voor de jeugd Sport

Vrije tijd

Sport

Ondernemend

Lezersnieuws