Afbeelding

Syntus Utrecht rijdt aangepaste dienstregeling, te weinig chauffeurs door corona-uitval

Nieuws

REGIO > Vanaf 16 januari rijdt Syntus Utrecht met een aangepaste dienstregeling. Door de omikronvariant loopt het aantal besmettingen en medewerkers die verplicht in quarantaine moeten op. Daardoor is er een tekort aan inzetbare buschauffeurs ontstaan. Syntus Utrecht wil een betrouwbare dienstregeling kunnen bieden. Daarom is besloten om vanaf 16 januari tijdelijk weer de (kerst)vakantiedienstregeling te rijden.

De (kerst)vakantiedienstregeling is een dienstregeling waarbij een aantal buslijnen iets minder vaak rijdt. Omdat de scholen nu wel open zijn, blijven alle scholierenlijnen volgens de normale dienstregeling rijden:lijn 10 (Amersfoort Station naar Hoornbeeck/Van Lodenstein)lijn 603 (Eemdijk-Nijkerk Corlaer College)lijn 680 (Rhenen-Amersfoort Hoornbeeck/Van Lodenstein)lijn 682 (Houten-Utrecht-Amersfoort Hoornbeeck/Van Lodenstein)lijn 683 (Veenendaal-Hoevelaken Hoornbeeck/Van Lodenstein)lijn 695 (Wijk bij Duurstede-Maarsbergen)Lijn 295 Rotterdam - UtrechtSyntus Utrecht rijdt lijn 295 (Rotterdam-Utrecht) samen met Arriva. Arriva blijft de normale dienstregeling rijden. Dat betekent dat op sommige momenten twee bussen kort na elkaar rijden. Dat is wellicht overbodig, maar op deze korte termijn is de dienstregeling niet aan te passen. Syntus Utrecht hoopt dat reizigers hier begrip voor hebben.

Minder reizigers

Het aantal reizigers zit, door de huidige coronamaatregelen, op ongeveer 60% ten opzichte van 2019. Omdat er minder reizigers gebruik maken van het OV, denkt Syntus Utrecht dat de tijdelijke dienstregeling past bij de huidige vraag. De vervoerder houdt de dienstregeling continu in de gaten en bekijkt of het nodig is deze aan te passen.

Check de reisplanner

Alle ritten, dus ook die van lijn 295, worden verwerkt in de reisplanners. Het advies is dan ook altijd om voor vertrek de reisplanner te checken voor actuele reisinformatie. Zodra het mogelijk is, rijdt Syntus Utrecht weer volgens de normale dienstregeling. Houd www.syntusutrecht.nl in de gaten voor meer informatie.

Buschauffeur worden

Ben jij op zoek naar een (nieuwe) baan of uitdaging? En wil jij dagelijks de mooiste plekken zien die de provincie Utrecht jou te bieden heeft? Wie weet is het vak buschauffeur iets voor jou! Als buschauffeur heb jij de verantwoordelijkheid over ‘jouw’ bus. Daarnaast krijg je veel zekerheid. Parttime werken is ook mogelijk. Geen D-rijbewijs? Geen probleem! Syntus Utrecht verzorgt jouw opleiding. Interesse? Kijk dan eens op www.keoliszoektjou.nl/syntus/. 

Afbeelding
Kringloopwinkel De Sirkel krijgt kans op Circulair ambachtscentrum bij nieuw afvalstation. Nieuws
Een taxatie van gouden of zilveren sieraden kan u verrassen.
Goud Inkoop Bus komt weer langs in de regio Ondernemend
Informatie
LbnK organiseert de wielertoertocht Gerard Vianen Classic op Hemelvaartsdag 9 mei 2024 Vrije tijd
Afbeelding
PAS-melders krijgen prioriteit in Utrechtse stikstofbank Nieuws
Spijkerbroek hangen. Te gek!
Rondom Koningsdag organiseert de Oranjevereniging Maarssen-Dorp enkele activiteiten, vooral voor kinderen Vrije tijd
Afbeelding
Bestuurders Hollandse Plassen-gemeenten slaan handen ineen met samenwerkingsconvenant Nieuws
Afbeelding
Poldermodellen gaven een spetterend optreden in 4-en-1 in Breukelen Lezersnieuws
Afbeelding
Tulpencursus van MHV, jeugd maakt kennis met hockey Sport
De telefoon weer boven water
Duikers halen telefoon van toeristen uit Vecht in Breukelen Lezersnieuws
----
Uitslagen Schietsportvereniging Loenen Sport
Afbeelding
De Boffers naar Dierentuin Amersfoort als afsluiting van seizoen Lezersnieuws
Afbeelding
Succesvolle voedselbankactie voor Stichtse Vecht door volleybalvereniging UVV-Sphynx Lezersnieuws
Afbeelding
Sterke stijging fietsendiefstal in Stichtse Vecht, ook meer drugshandel Nieuws
Afbeelding
Campagne Onderdompelen vraagt actie voor de stedelijke (onder)waterwereld van Utrecht Nieuws

Vrije tijd

Sport

Ondernemend

Lezersnieuws