Afbeelding

Cultuurfonds Stichtse Vecht wil creativiteit stimuleren

Nieuws

STICHTSE VECHT > Vrijdag 18 februari is de deadline van dit kwartaal om een subsidieaanvraag te doen bij het Cultuurfonds Stichtse Vecht, het fonds dat creativiteit in de gemeente wil stimuleren en aanjagen. Elke vereniging die een creatief of cultureel evenement wil organiseren kan hiervoor een bijdrage vragen bij het Cultuurfonds Stichtse Vecht, dat precies een jaar geleden van start is gegaan. In dit jaar zijn 35 aanvragen gesteund met een bedrag van ruim € 160.000,-. Een deel daarvan heeft al plaatsgevonden, zoals de Kunstronde, de activiteiten rondom 375 jaar Breukelen-Brooklyn of optredens van het Kindersymfonieorkest. Ondanks de corona bruist er gelukkig nog genoeg creativiteit in de gemeente.

Nieuw initiatief: voor iedereen open

Het is dit jaar gebleken dat de voorwaarde om een rechtspersoon te zijn (stichting of vereniging) belemmerend kan werken voor individuele kunstenaars of kleine culturele initiatieven. Dit jaar start dan ook een pilot om de aanvragen voor iedereen open te stellen. Voorzitter Micha Hamel: “Helaas is voor veel mensen de weg naar een aanvraag door de eis een rechtspersoon te zijn bij voorbaat uitgesloten, terwijl juist in kleine gemeenschappen lokale initiatieven van culturele waarde kunnen zijn. Voor een klein initiatief tuig je niet een stichting op, met alle kosten die daar bij komen. Dat is jammer, en hierdoor vertekent het beeld van wat cultuur is en zou kunnen zijn. Daarom wil Cultuurfonds Stichtse Vecht met dit nieuwe initiatief groepen of individuen met een leuk idee de gelegenheid bieden om een kleine aanvraag te doen, waarbij deze verplichting vervalt. Bijkomende ambitie is dat we ons hiermee veel beter kunnen richten op jongeren, om hun smaak en cultureel profiel terug te laten komen in het totaalaanbod cultuur van Stichtse Vecht.”

Hamel noemt wat suggesties ter inspiratie: “Denk aan een workshop van een rapper of danser, een ontmoeting met een (kinderboeken)schrijver op een school, een openbaar optreden van een bandje op een mooie locatie, een lokale wedstrijd; wie maakt de beste Loenense worst? Of het verfraaien van de omgeving; oma’s maken breikunstwerken om lantaarnpalen of kunstenaars verfraaien de omgeving met een muurschildering”.

De projecten moeten voor een breed publiek toegankelijk zijn. De pilot duurt een jaar en per aanvraagronde worden maximaal drie van deze aanvragen gesteund, met een maximum van € 2000,- per aanvraag. De sluitingsdatum van het eerste kwartaal is 18 februari. Alle informatie is te lezen op www.cultuurfondsstichtsevecht.nl

Afbeelding
NK Tegelwippen: tegeltaxi haalt tegels en zand gratis op in Stichtse Vecht Gemeente
Noordse woelmuis
Nieuw leefgebied voor noordse woelmuis in Tienhoven Nieuws
GD2 HV Nijenrodes kampioen!
Kampioenen bij handballers HV Nijenrodes Sport
Afbeelding
Bijeenkomst Meet je Waterkwaliteit in Maarssenbroek Gemeente
Afbeelding
Onzekerheid over afsluiting Oostkanaaldijk, gesprekken Rijkswaterstaat, waternet en gemeente lopen nog Nieuws
Afbeelding
Knoop Autobedrijven Mazda dealer voor regio Groot Utrecht Ondernemend
Afbeelding
MAESONS en Urban Trail Utrecht voor KWF: win het gesigneerde Arsenal shirt van Jurriën Timber Sport
Afbeelding
Wijdemeren mogelijk opgedeeld in stukjes Nieuws
Afbeelding
Musical Ruth in De Ark Vrije tijd
Afbeelding
Drie jeugdspelers van FC Breukelen uitgenodigd voor RTO stage bij FC Utrecht Sport
Afbeelding
Ruim voldoende voor het OV in de provincie Utrecht Nieuws
Kennismaken met hockey en met de vereniging. Sandra Stokmans Fotografie
Maak kennis met hockey bij MHV met de Dentiq Tulpencursus voor de jeugd Sport
Afbeelding
Koningsdag vier je in Leidsche Rijn Centrum! Ondernemend
Afbeelding
Simon Westveen 10 jaar bij Leerorkest Stichtse Vecht Lezersnieuws