Afbeelding

Cultuurfonds Stichtse Vecht wil creativiteit stimuleren

Nieuws

STICHTSE VECHT > Vrijdag 18 februari is de deadline van dit kwartaal om een subsidieaanvraag te doen bij het Cultuurfonds Stichtse Vecht, het fonds dat creativiteit in de gemeente wil stimuleren en aanjagen. Elke vereniging die een creatief of cultureel evenement wil organiseren kan hiervoor een bijdrage vragen bij het Cultuurfonds Stichtse Vecht, dat precies een jaar geleden van start is gegaan. In dit jaar zijn 35 aanvragen gesteund met een bedrag van ruim € 160.000,-. Een deel daarvan heeft al plaatsgevonden, zoals de Kunstronde, de activiteiten rondom 375 jaar Breukelen-Brooklyn of optredens van het Kindersymfonieorkest. Ondanks de corona bruist er gelukkig nog genoeg creativiteit in de gemeente.

Nieuw initiatief: voor iedereen open

Het is dit jaar gebleken dat de voorwaarde om een rechtspersoon te zijn (stichting of vereniging) belemmerend kan werken voor individuele kunstenaars of kleine culturele initiatieven. Dit jaar start dan ook een pilot om de aanvragen voor iedereen open te stellen. Voorzitter Micha Hamel: “Helaas is voor veel mensen de weg naar een aanvraag door de eis een rechtspersoon te zijn bij voorbaat uitgesloten, terwijl juist in kleine gemeenschappen lokale initiatieven van culturele waarde kunnen zijn. Voor een klein initiatief tuig je niet een stichting op, met alle kosten die daar bij komen. Dat is jammer, en hierdoor vertekent het beeld van wat cultuur is en zou kunnen zijn. Daarom wil Cultuurfonds Stichtse Vecht met dit nieuwe initiatief groepen of individuen met een leuk idee de gelegenheid bieden om een kleine aanvraag te doen, waarbij deze verplichting vervalt. Bijkomende ambitie is dat we ons hiermee veel beter kunnen richten op jongeren, om hun smaak en cultureel profiel terug te laten komen in het totaalaanbod cultuur van Stichtse Vecht.”

Hamel noemt wat suggesties ter inspiratie: “Denk aan een workshop van een rapper of danser, een ontmoeting met een (kinderboeken)schrijver op een school, een openbaar optreden van een bandje op een mooie locatie, een lokale wedstrijd; wie maakt de beste Loenense worst? Of het verfraaien van de omgeving; oma’s maken breikunstwerken om lantaarnpalen of kunstenaars verfraaien de omgeving met een muurschildering”.

De projecten moeten voor een breed publiek toegankelijk zijn. De pilot duurt een jaar en per aanvraagronde worden maximaal drie van deze aanvragen gesteund, met een maximum van € 2000,- per aanvraag. De sluitingsdatum van het eerste kwartaal is 18 februari. Alle informatie is te lezen op www.cultuurfondsstichtsevecht.nl

Afbeelding
4 mei herdenking Goudestein, 5 mei ontsteken bevrijdingsvlam, OSM lopers brengen weer de vlam Gemeente
Afbeelding
Vandalen houden huis bij MEC in Reigerskamp Nieuws
Afbeelding
De Ronde Venen is een nieuwe fietsroute rijker: de Burgemeestersroute Lezersnieuws
Afbeelding
Estafettestaking bereikt midden van het land CNV: Vrijdag acties in Metaal & Techniek regio Utrecht op Lage Weide Ondernemend
Afbeelding
Burgemeester Ap Reinders op bezoek bij 100-jarige mevrouw Groen-Abma uit Loenen Gemeente
Monitoren en bijstellen van het slootwaterpeil
Provincie Utrecht stelt subsidie beschikbaar voor innovatieve ideeën in de landbouw Nieuws
----
Uitslagen Schietsportvereniging Loenen Sport
Afbeelding
Meer inzicht nodig in effecten Ruimtekwartier in Maarssenbroek op leefomgeving, natuur en klimaat Nieuws
Fort Nieuwersluis sluit tijdelijk voor publiek Nieuws
Afbeelding
Wegafsluitingen in Maarssen-Dorp op Koningsdag Gemeente
Mark de Haas (Minkema College), Martijn van der Kroef (Pouw Vervoer) en Tijmen Smit (Kalsbeek College)
Kalsbeek en Minkema gaan voortaan samen met de bus Ondernemend
Afbeelding
Expositie van 564 ansichtkaarten van Harmelen in het Dorpshuis Vrije tijd
Afbeelding
Molen de Trouwe Wachter in Tienhoven opent deur op Nationale Molendag Vrije tijd
Afbeelding
Open Rotaryavond Rotaryclub Maarssen Breukelen Digitaal en divers: symbiose of botsing? Lezersnieuws

Vrije tijd

Sport

Ondernemend

Lezersnieuws