Daniëlle van Elk en haar broer Vincent slopen de badkamer
Daniëlle van Elk en haar broer Vincent slopen de badkamer SBS6

Leidsche Rijn centraal in SBS6 tv-programma Green Make Over, Familie Van Elk uit Leidsche Rijn maakt korte metten met hoge energierekening

Nieuws

LEIDSCHE RIJN > Zaterdag 29 januari is op SBS6 te zien hoe de familie Van Elk uit Parkwijk in Leidsche Rijn thuis in rap tempo korte metten maakt met de stijgende energierekening. De hoge energieprijzen baarde moeder Daniëlle grote zorgen. Ze meldde zich daarom aan bij het tv-programma Green Make Over.

Met behulp van haar twee dochters, haar broer, het Green Make Over Doe Het Zelf Pakket en voorlichtingsorganisatie Milieu Centraal als praktische hulplijn, namen ze de doe het zelf uitdaging aan om in twee dagen tijd zelf hun huis maximaal te verduurzamen. Ze besloten onder meer eigenhandig hun badkamer een duurzame, energiezuinige make over te geven. Het resultaat is zaterdag 29 januari te zien om circa 16 uur op SBS6. Herhalingen zijn er op zondag om circa 11 uur en dinsdag om 12.30 uur.

Utrecht en de Global Goals

In de aflevering zien we onder andere hoe de bewoners inspiratie opdoen bij Anne (Veemarktplein). Daar worden Danielle en haar dochters ook aangespoord om zich met hun green Make Over in te zetten voor de Global Goals. Dat zijn de 17 duurzame ontwikkelingsdoelen, die door de VN in het leven zijn geroepen, met als doel: een gezonde toekomst van onze wereld in 2030. Diverse Utrechtse initiatieven en groene experts maken in de aflevering hun opwachting: Stichting Anne, stichting Utrecht4GlobalGoals, Buro Floris, Wisse Tuinen en Tebi.

Over Green Make Over

Dit laagdrempelige programma wil zoveel mogelijk mensen in Nederland laten zien wat je thuis heel makkelijk zelf kan doen om een beetje groener en energiezuiniger te leven. Doel is om de nodige besparingen thuis te kunnen realiseren én tegelijkertijd winst qua wooncomfort, klimaat en toekomstbestendigheid van het huis te boeken. Juist nu de energieprijzen zo hoog zijn en het de klimaatverandering ons laat zien dat we geen dag mogen verspillen met een milieuvriendelijker levensstijl. Green Make Over gaat vooral om de groene Quick Wins die je zelf kan doen. Daarom zie je dit jaar ook vooral hoe bewoners zelf aan de slag gaan thuis in de vorm van een tweedaagse doe-het-zelf uitdaging. Green Make Over seizoen #3 wordt mede mogelijk gemaakt door Milieu Centraal en SpeedComfort.  

Presentatie

De presentatie is in handen van Gwen Jansen (programmamaker uit Leidsche Rijn). Jansen is tevens producente van het tv-programma. Co-presentatoren zijn Dennis Wilt (klimaat- en weerexpert) en Bram Engberts (ambassadeur voor de groene leefomgeving) Op www.greenmakeover.nl lees je meer informatie. Klik hier voor de trailer van de aflevering uit Utrecht.

Dymph Hoffmans, jury

Aukje Treep, wethouder Soest

Elsie Hijstek, Soester Energie Coöperatie

Judith de Pagter, Soester Energie Coöperatie
Beste Lokale Energie-initiatief van de provincie Utrecht 2024: Soester Energiecoöperatie Ondernemend
Afbeelding
Schapen scheren bij schaapskooi Groot-Zandveld Vrije tijd
Afbeelding
Succesvolle voorjaarscompetitie tafeltennissers TTV Fletio. Sport
Afbeelding
Het mooiste stadspark van Nederland zoekt nieuwe vrijwilligers, ook achter de schermen. Zin om mee te denken? Lezersnieuws
Afbeelding
Gemeente Utrecht onderzoekt oprichting van een eigen warmtebedrijf Nieuws
Afbeelding
De Ronde Venen is een nieuwe fietsroute rijker: de Burgemeestersroute Lezersnieuws
Afbeelding
Estafettestaking bereikt midden van het land CNV: Vrijdag acties in Metaal & Techniek regio Utrecht op Lage Weide Ondernemend
Monitoren en bijstellen van het slootwaterpeil
Provincie Utrecht stelt subsidie beschikbaar voor innovatieve ideeën in de landbouw Nieuws
Afbeelding
Explosie vannacht bij een woning aan de Willem Frederik Hermansstraat in Leidsche Rijn Nieuws
Nieuwegracht 201,
Zaterdag 29 juni 2024: Open Tuinendag Utrecht Lezersnieuws
Fort Nieuwersluis sluit tijdelijk voor publiek Nieuws
Mark de Haas (Minkema College), Martijn van der Kroef (Pouw Vervoer) en Tijmen Smit (Kalsbeek College)
Kalsbeek en Minkema gaan voortaan samen met de bus Ondernemend
Afbeelding
Expositie van 564 ansichtkaarten van Harmelen in het Dorpshuis Vrije tijd
Afbeelding
Veroordeling voor jongen uit De Meern, die eigen moeder neerstak met mes Nieuws

Vrije tijd

Sport

Ondernemend

Lezersnieuws