Afbeelding
Gemeente Utrecht

Linda Voortman en Lot van Hooijdonk voorgedragen om opnieuw wethouder te worden in Utrecht

Nieuws

UTRECHT > GroenLinks Utrecht draagt Linda Voortman en Lot van Hooijdonk voor als kandidaten voor het wethouderschap van de stad. Beiden zijn ook nu al wethouder in Utrecht. Julia Kleinrensink, fractievoorzitter van GroenLinks, prijst zich gelukkig met de twee kandidaten: “Zowel Lot als Linda hebben de afgelopen jaren laten zien dat ze zich het vuur uit de sloffen lopen om Utrecht socialer, eerlijker en duurzamer te maken. Utrecht groeit, en wij willen dat daarbij niemand achterblijft én dat de stad duurzamer en groener wordt. Met Lot en Linda kunnen we aan beide opgaven werken.” Huidig GroenLinks wethouder Kees Diepeveen stelde zich geen kandidaat. Hij oriënteert zich momenteel op andere manieren om zich in te zetten voor de samenleving.  

Op dit moment wordt door GroenLinks nog druk onderhandeld over een coalitieakkoord, samen met D66, PvdA, Student&Starter en de ChristenUnie. Als de onderhandelingen slagen, kunnen de wethoudersposten worden verdeeld, waarvoor vanuit GroenLinks Linda Voortman en Lot van Hooijdonk worden voorgedragen. Linda Voortman verruilde de Tweede Kamer 4 jaar geleden voor het wethouderschap in Utrecht en wil daar graag mee door: “Afgelopen periode heb ik me ervoor ingezet dat we in de groeiende stad oog blijven houden voor mensen die het minder goed getroffen hebben. Ik heb veel in gang gezet, maar er is ook nog veel te doen. Daarom wil ik graag door.” Op dit moment heeft zij onder andere diversiteit en werk en inkomen in haar portefeuille. Lot van Hooijdonk is vanaf 2014 wethouder in Utrecht met de portefeuilles mobiliteit, energie en groen: “Ik heb de afgelopen 8 jaar met passie gewerkt aan een groenere, gezondere en klimaatvriendelijke stad. Dat vuur brandt nog steeds. Ik ben dan ook heel vereerd dat GroenLinks mij nog een keer voordraagt.”  

Dankbaar maar zwaar 

Collega Kees Diepeveen, de huidige wethouder met onder andere openbare ruimte, wonen en de wijk Overvecht in zijn portefeuille, besloot zich geen kandidaat te stellen. Sinds begin 2003 is hij vrijwel onafgebroken werkzaam geweest als wethouder, eerst meer dan 10 jaar in Amsterdam Noord en de afgelopen 6,5 jaar in Utrecht. In onze stad was hij onder andere verantwoordelijk voor het invoeren van de zelfbewoningsplicht en opkoopbescherming, om zo meer betaalbare woningen te realiseren.  Diepeveen: “Dit is ongelooflijk mooi en dankbaar werk, maar ook zwaar. Dat zware ga ik niet missen, maar het voorrecht om me te mogen bezighouden met de vormgeving van de stad en met het verbeteren van de positie van met name kwetsbare mensen natuurlijk wel.” GroenLinks gaat Diepeveen ook missen, aldus Kleinrensink: “Kees is in al die jaren echt een wethouder van en voor de stad geworden. Zijn empathie en luisterend oor zullen gemist worden in de stad en bij GroenLinks.” 

Afbeelding
Bouw van de Centraalbrug in Woerden begint volgende week Nieuws
Afbeelding
Dagtafeltennistoernooi Fletio in jubileumjaar Sport
Afbeelding
Knoop Autobedrijven Mazda dealer voor regio Groot Utrecht Ondernemend
Afbeelding
Kindermuziekweek concert Vrije tijd
Afbeelding
MAESONS en Urban Trail Utrecht voor KWF: win het gesigneerde Arsenal shirt van Jurriën Timber Sport
participatiebijeenkomst aangaande het nieuwe hospice
Omwonenden Mantelmeeuw-nieuwbouw denken mee Nieuws
Afbeelding
Ruim voldoende voor het OV in de provincie Utrecht Nieuws
Afbeelding
Harmonieorkest Vleuten Brengt Inspirerend Optreden in Tivoli Vredenburg: "Doe Normaal!" Nieuws
Afbeelding
Lezing over de Utrechtse sportgeschiedenis in Vleuten, De Meern en Leidsche Rijn Vrije tijd
Afbeelding
Koningsdag vier je in Leidsche Rijn Centrum! Ondernemend
Afbeelding
Resto VanHarte kookt voor de buurt én voor gemeenteraadsleden in het bedrijfsrestaurant Woonin Lezersnieuws
Afbeelding
600.000 euro voor groene, gezonde en klimaatbestendige initiatieven Ondernemend
Afbeelding
600.000 euro voor groene, gezonde en klimaatbestendige initiatieven Nieuws
Afbeelding
Buurtagenda's een succes, ook in Terwijde Nieuws