Afbeelding

Leerlingen obs De Klimroos laten talenten zien!

Lezersnieuws

LEIDSCHE RIJN > Tijdens de afsluitende projectweek kwamen ouders in grote getale naar school om de talenten van hun zoon of dochter in allerlei mate te bewonderen.

Het schooljaar duurt nog een aantal weken. Op obs De Klimroos hebben de leerlingen de afgelopen periode gewerkt aan het thema geschiedenis. In iedere klas stonden er een aantal tijdvakken van de geschiedenis centraal. Tijdens de afsluiting konden de ouders en leerlingen bij elkaar kijken wat ze allemaal hebben geleerd. Zo waren er onder andere legobouwwerken over dino’s, kijkdozen van de beeldenstorm en een heus levend schilderij van de jagers & verzamelaars te bekijken.

Al met al een leerzame periode waar de leerlingen verschillende talenten hebben kunnen laten zien.

De Verlengde Schooldag van obs De Klimroos is in september 2021 als pilot van start gegaan op obs De Klimroos en we kunnen spreken van een groot succes. Tijdens de laatste feestelijke afsluiting van het schooljaar liet groep1/2 hun spelvaardigheden zien, showden groep 3/4/5 hun maakkunsten met in elkaar geknutselde tekenrobotjes en stolen de kinderen van groep 6/7/8 de show met een spetterend dansoptreden voor een volle zaal. Acht weken lang hebben zij samen met meester Yarmill van DNCRS gewerkt aan deze waardige afsluiting.

De pilot is geslaagd en ook volgend schooljaar zet obs De Klimroos samen met de Brede School in op de ontwikkeling van sportieve en creatieve talenten van de kinderen binnen de Verlengde Schooldag!

Aan de talentontwikkeling van de peuters van Peutercentrum Parkwijk werd ook gedacht. In de afgelopen periode hebben zij, met groot enthousiasme, met meester Casper van SportUtrecht gesport en met Wunderle gaan zij met water, zeep en wol aan de slag.

Er was reden voor nog meer feest. De komst van de honderdste leerling werd met taart van de leerlingenraad door iedereen gevierd. Fijn om al deze én de toekomstige leerlingen en ouders na de zomervakantie te verwelkomen in het nieuwe gebouw, Langerakbaan 231. In dit nieuwe gebouw zal nog meer mogelijkheid zijn om de talenten van kinderen verder te ontwikkelen met de aanwezigheid van een Maaklab, een speellokaal, en ruimte voor een theatervoorstelling.

Over obs De Klimroos

Obs De Klimroos in Parkwijk (Utrecht Leidsche Rijn) heeft als missie om leerlingen een internationaal gedachtegoed mee te geven. Hier hoort zeker bij dat leerlingen in aanraking komen met verschillende sporten, kunststromingen en verschillende culturen. De slogan van de school zegt het allemaal: “SAMEN DE WERELD IN!”

Meer informatie over obs De Klimroos is te vinden op: www.obsdeklimroos.com

of Instagram: obs_de_klimroos Meer informatie over Brede School De Klimroos: https://bredeschoolutrecht.nl/klimroos/

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Utrecht lanceert meetlat voor nieuwe economie met biodiversiteit en circulaire economie Nieuws
Afbeelding
Succesvolle voedselbankactie door volleybalvereniging UVV-Sphynx Nieuws
Afbeelding
Campagne Onderdompelen vraagt actie voor de stedelijke (onder)waterwereld van Utrecht Nieuws
Afbeelding
COA vraagt om noodopvang in Woerden voor asielzoekers Nieuws
Afbeelding
TheWeeknd op de Fabrique in Maarssen, een nieuw lifestyle festival waar je geïnspireerd wordt Ondernemend
Afbeelding
Brandweer Breukelen in actie op de A2 Nieuws
Afbeelding
A12 Galecopperbrug richting Arnhem ook op 20 en 21 april dicht Nieuws
Afbeelding
Maak kennis met Bridge! Vrije tijd
Afbeelding
Meer groen en bloemen in het Waterwinpark Nieuws
Afbeelding
Nationale Bijentelling: ook provincie Utrecht zet zich in voor de bij Nieuws
Afbeelding
Jongeren brengen wervelende show Podium Takeover in Podium Hoge Woerd Nieuws
Afbeelding
In Between Café Leidsche Rijn voor inspiratie naar leuke baan Nieuws
Afbeelding
Beter voetballen, leer het van een prof bij VIOD Sport
...
Geef uw mening over het openbaar vervoer in provincie Utrecht Nieuws