Afbeelding

Nieuwer Ter Aa snakt naar extra woningen

Nieuws

NIEUWER TER AA > De bijeenkomst over de vitale uitbreiding van Nieuwer Ter Aa in het Dorpshuis trok veel belangstelling.

Tijdens een inleiding namens de Dorpsraad, werd vooral ingegaan op de lange voorgeschiedenis bij de behandeling van dit onderwerp, de vertragingen die inmiddels zijn opgelopen, de rol van de gemeente in de stagnerende voortgang en de oorzaken daarachter (met name het gesloten ‘loket’ wegens tekort aan ambtelijke inzet). Het project kent een grote veelzijdigheid aan woningtypes; starters- en senioren appartementen, eengezinswoningen, twee-onder-een-kappers, vrijstaande woningen en tenslotte ook nog een woon/zorgcentrum. Oud let op jong en jong let op oud, een sociaal, levensloop bestendig wijkje met maximaal 50 woningen in verschillende soorten, waaronder 15 appartementen in de socialeverhuursfeer. Vandaar dat ook de Woningbouwvereniging Vecht en Omstreken vertegenwoordigd was. Het goede nieuws is dat de Provincie positieve signalen rond dit initiatief heeft uitgezonden en de bereidheid heeft aangegeven om de zogenaamde rode contour te verleggen. De ontwikkelaar Samen Thuis gaf vervolgens een toelichting op onderwerpen als de rol die ze spelen in dit proces, de laatste puzzels die nog opgelost moeten worden, hoe is de stand van zaken met betrekking tot de diverse onderzoeken die lopen en wie zijn de betrokken partijen en stakeholders met wie ze om de tafel zitten om deze puzzel definitief te kunnen leggen. En dat waren er veel! Het merendeel van het huiswerk is de afgelopen periode inmiddels uitgevoerd en de Dorpsraad en de ontwikkelaar wachten nu op (politieke) besluitvorming door de gemeente Stichtse Vecht. 

De hoofdrol was voor Arjan Onstenk, stedenbouwkundige en architect. Hij toonde zeer veel plaatjes, waaruit bleek hoe de inrichting van het wijkje er komt uit te zien, ook in relatie tot de bestaande uitstraling van het dorp en de analyse van de locatie. Aandacht voor de diverse woningtypes, geluid, ontsluiting en vooral ook voor het landschap en de groene invulling daarvan. 

Bij de afsluiting was er nog een ambtelijke verklaring namens de gemeente om toe te lichten waardoor de vertragingen in de behandeling waren ontstaan en dat men zich echt inspant om dit tij te keren. Na een ruim vragenrondje gingen de aanwezigen een stuk wijzer naar huis en drongen er wederom op aan bij de gemeente om het loket te openen en tempo te maken; de gemeenschap en de ontwikkelaar zijn er klaar voor.

Een taxatie van gouden of zilveren sieraden kan u verrassen.
Goud Inkoop Bus komt weer langs in de regio Ondernemend
Informatie
LbnK organiseert de wielertoertocht Gerard Vianen Classic op Hemelvaartsdag 9 mei 2024 Vrije tijd
Afbeelding
PAS-melders krijgen prioriteit in Utrechtse stikstofbank Nieuws
Spijkerbroek hangen. Te gek!
Rondom Koningsdag organiseert de Oranjevereniging Maarssen-Dorp enkele activiteiten, vooral voor kinderen Vrije tijd
Afbeelding
Bestuurders Hollandse Plassen-gemeenten slaan handen ineen met samenwerkingsconvenant Nieuws
Afbeelding
Poldermodellen gaven een spetterend optreden in 4-en-1 in Breukelen Lezersnieuws
Afbeelding
Tulpencursus van MHV, jeugd maakt kennis met hockey Sport
De telefoon weer boven water
Duikers halen telefoon van toeristen uit Vecht in Breukelen Lezersnieuws
----
Uitslagen Schietsportvereniging Loenen Sport
Afbeelding
De Boffers naar Dierentuin Amersfoort als afsluiting van seizoen Lezersnieuws
Afbeelding
Succesvolle voedselbankactie voor Stichtse Vecht door volleybalvereniging UVV-Sphynx Lezersnieuws
Afbeelding
Sterke stijging fietsendiefstal in Stichtse Vecht, ook meer drugshandel Nieuws
Afbeelding
Campagne Onderdompelen vraagt actie voor de stedelijke (onder)waterwereld van Utrecht Nieuws
Afbeelding
COA vraagt om noodopvang in Woerden voor asielzoekers Nieuws

Vrije tijd

Sport

Ondernemend

Lezersnieuws