Afbeelding
Gemeente Stichtse Vecht

Kernenspeld voor Jan Vossestein

Nieuws

NIEUWER TER AA > Jan Vossestein heeft vrijdag de gemeentelijke erespeld, de kernenspeld, gekregen.

Hij kreeg de onderscheiding opgespeld door burgemeester Ap Reinders. ‘Als blijk van waardering voor zijn jarenlange inzet, verdiensten en betrokkenheid bij en voor de gemeenschap van Nieuwer Ter Aa’, aldus de burgemeester.

Jan Vossestein werd verrast en in het zonnetje gezet tijdens een feestelijke bijeenkomst van Autobedrijf Vossestein. In zijn toespraak prees burgemeester Ap Reinders hem voor zijn enorme inzet, betrokkenheid en bijdragen aan de gemeenschap van Nieuwer Ter Aa en omgeving. Hij diende bijvoorbeeld vele jaren bij de vrijwillige brandweer. Maar gaf ook medewerkers in zijn bedrijf de gelegenheid om bij de vrijwillige brandweer te gaan. Jan Vossestein heeft ook jarenlang de brandweerpost Nieuwer Ter Aa gehuisvest in het gebouw grenzend aan zijn woning.

Burgemeester Ap Reinders: “Jan Vossestein heeft veel betekend voor de inwoners van Nieuwer Ter Aa en omgeving, en nog steeds. Hij zette zich niet alleen in via zijn bedrijf. Maar ook persoonlijk en via de kerkelijke Oud Gereformeerde Gemeente in Nederland te Loenen aan de Vecht, waar hij al vele jaren verschillende vrijwillige functies bekleedt. Hij heeft inwoners geraakt met zijn hulp en betrokkenheid bij een ieder die dat nodig had en heeft. Dit vind ik indrukwekkend en inspirerend. Zijn inzet maakt het verschil. Met de toekenning van de gemeentelijke onderscheiding aan Jan Vossestein onderstrepen we zijn grote verdiensten voor Nieuwer Ter Aa en willen wij daarmee onze dank en waardering uitspreken.”

Zilveren draagspeld

De Kernenspeld is een in zilver uitgevoerde draagspeld, ontworpen door edelsmid Richard Benjamins. Voor elke kern in Stichtse Vecht heeft hij een aparte speld gemaakt. Iedere kern heeft een eigen beeltenis. Deze is afgeleid van de twaalf schakels in de ambtsketen van de burgemeester. Samen met de Kernenspeld krijgt de ontvanger een oorkonde waarop de reden voor de onderscheiding is omschreven en de datum van uitreiking is vermeld.

De Kernenspeld is een blijk van waardering en bedoeld voor inwoners die zich bijzonder verdienstelijk hebben gemaakt binnen de lokale gemeenschap in hun kern op sociaal, cultureel, maatschappelijk of economisch gebied. Toekenning van de onderscheiding vindt plaats door het college van burgemeester en wethouders.

Aanmelden

Inwoners die zich als vrijwilliger inzetten voor hun kern en een inspiratiebron zijn voor anderen kunnen worden voorgedragen voor de Kernenspeld. Voor het aanmelden is een formulier beschikbaar dat bij de afdeling Bestuurlijke en Juridische zaken van de gemeente kan worden aangevraagd door te mailen naar kabinet@stichtsevecht.nl.

Afbeelding
Ontdek je schrijftalent met Lyda Westerink tijdens schrijfworkshop bij het regionaal archief RHCV Lezersnieuws
Denny van Drogenbroek (penningmeester), Wim Kragten, Niek de la Haye (Secretaris)
Bruisende Koningsdag in Breukelen met jubileum en afscheid voorzitter Nieuws
Afbeelding
Koninklijke onderscheiding voor professor Gemke uit Oud-Zuilen Gemeente
Afbeelding
Nieuwe wijkaanpak begint goed, bewonersavond Reizende Man over duurzaamheid druk bezocht Nieuws
Afbeelding
Ook OSM U12-1 ongeslagen kampioen basketbal Sport
Iedereen kan genieten op De Vecht
Mijlpaal voor Fietsboot op de Vecht, duurzame boot gaat vrijdag varen Nieuws
Dymph Hoffmans, jury

Aukje Treep, wethouder Soest

Elsie Hijstek, Soester Energie Coöperatie

Judith de Pagter, Soester Energie Coöperatie
Beste Lokale Energie-initiatief van de provincie Utrecht 2024: Soester Energiecoöperatie Ondernemend
Afbeelding
Stichtse Vecht geeft eerste Omgevingsvergunning af Gemeente
Afbeelding
4 mei herdenking Goudestein, 5 mei ontsteken bevrijdingsvlam, OSM lopers brengen weer de vlam Gemeente
Afbeelding
Vandalen houden huis bij MEC in Reigerskamp Nieuws
Afbeelding
De Ronde Venen is een nieuwe fietsroute rijker: de Burgemeestersroute Lezersnieuws
Afbeelding
Estafettestaking bereikt midden van het land CNV: Vrijdag acties in Metaal & Techniek regio Utrecht op Lage Weide Ondernemend
Afbeelding
Burgemeester Ap Reinders op bezoek bij 100-jarige mevrouw Groen-Abma uit Loenen Gemeente
Monitoren en bijstellen van het slootwaterpeil
Provincie Utrecht stelt subsidie beschikbaar voor innovatieve ideeën in de landbouw Nieuws

Vrije tijd

Sport

Ondernemend

Lezersnieuws