Afbeelding

Weghalen afvalcontainers oplossing voor dumping bij Nijverheidsweg in Maarssenbroek

Nieuws

MAARSSENBROEK > De gemeente heeft de ondergrondse vuilcontainers op de hoek van de Nijverheidsweg en Maarssenbroeksedijk weggehaald als laatste redmiddel tegen het illegaal dumpen van afval.

De plek bij de supermarkten en bedrijven is al jaren een beruchte plek, waar stapels verpakkingen, oude keukenapparatuur, sloopmaterialen en nog veel meer rommel werden gedumpt. Extra controles en het plaatsen van een hek tussen de containers en de parkeerplaats hebben niet geholpen. BOA’s hebben met enige regelmaat het afval gecontroleerd op adresgegevens en een er zijn ook wel boetes uitgedeeld, maar het bleef dweilen met de kraan open. Even is nog gedachte aan het plaatsen van een camera’s om zo kentekens te zien en de afvaldumpers te betrappen, maar daar is toch van afgezien. Wel is duidelijk dat het afval uit alle hoeken en gaten kwam, ook soms van buiten Maarssenbroek. Het was dan ook een ideale locatie direct aan de Maarssenbroeksedijk met een parkeerplaats ernaast, Even stoppen met de auto en het afval eruit zetten naast de containers voor glas, plastic en papier. ‘ Het is vooralsnog tijdelijk omdat wij willen bekijken wat het effect is. De omliggende bedrijven zijn op de hoogte van deze maatregel. Als het probleem van de afvaldumping in de nabije omgeving beheersbaar blijft, komen de inzamelcontainers niet terug en zullen wij in overleg met omgeving bespreken wat wenselijk is. Een groeninrichting kan dan een optie zijn. 

Dus de gewone en nette afvalbrenger, die even naar de supermarkt gaat, kan er nu ook niet meer terecht. ‘Wel jammer, het was wel handig als in boodschappen ging doen om tegelijkertijd afval weg te brengen en dan wel in de containers’, aldus een van de klanten van de Lidl. Maar ik snap het wel.’ En zo zijn meer reacties. ‘Het was altijd een zooitje, elke keer weer. Misschien dat dit helpt’, aldus een oudere voorbijganger op de fiets. ‘Aan de andere kant, het blijft een mooie plek om snel iets neer te gooien. Ik ben benieuwd.’

De twee kledingcontainers aan de zijde van de parkeerplaats zijn blijven staan, de bakken zijn ook niet van de gemeente. De bakken worden nu wel gebruikt om lege drankflessen neer te zetten.

Afbeelding
Afbeelding
4 mei herdenking Goudestein, 5 mei ontsteken bevrijdingsvlam, OSM lopers brengen weer de vlam Gemeente
Afbeelding
Vandalen houden huis bij MEC in Reigerskamp Nieuws
Afbeelding
De Ronde Venen is een nieuwe fietsroute rijker: de Burgemeestersroute Lezersnieuws
Afbeelding
Estafettestaking bereikt midden van het land CNV: Vrijdag acties in Metaal & Techniek regio Utrecht op Lage Weide Ondernemend
Afbeelding
Burgemeester Ap Reinders op bezoek bij 100-jarige mevrouw Groen-Abma uit Loenen Gemeente
Monitoren en bijstellen van het slootwaterpeil
Provincie Utrecht stelt subsidie beschikbaar voor innovatieve ideeën in de landbouw Nieuws
----
Uitslagen Schietsportvereniging Loenen Sport
Afbeelding
Meer inzicht nodig in effecten Ruimtekwartier in Maarssenbroek op leefomgeving, natuur en klimaat Nieuws
Fort Nieuwersluis sluit tijdelijk voor publiek Nieuws
Afbeelding
Wegafsluitingen in Maarssen-Dorp op Koningsdag Gemeente
Mark de Haas (Minkema College), Martijn van der Kroef (Pouw Vervoer) en Tijmen Smit (Kalsbeek College)
Kalsbeek en Minkema gaan voortaan samen met de bus Ondernemend
Afbeelding
Expositie van 564 ansichtkaarten van Harmelen in het Dorpshuis Vrije tijd
Afbeelding
Molen de Trouwe Wachter in Tienhoven opent deur op Nationale Molendag Vrije tijd
Afbeelding
Open Rotaryavond Rotaryclub Maarssen Breukelen Digitaal en divers: symbiose of botsing? Lezersnieuws

Vrije tijd

Sport

Ondernemend

Lezersnieuws