Poëzie

VLEUTEN > 'Poëzie is de magie van het net niet begrijpen'. Daarom is samen poëzie lezen zo verrijkend.
Vier winteravonden lezen ze gedichten van de inmiddels 90-jarige Remco Campert. Donderdag 9, 16, 23 en 30 januari om 20.00 uur Bij de Haard (ruimte achter de Torenpleinkerk in Vleuten) Informatie en opgave bij ds. Otten (predikant@torenpleinkerk.nl).

Disco

DE MEERN > De Schalm verzorgt op vrijdag 10 januari een Teenage Vibe White Dress Code Party. Ook zin om te komen dansen? Ben je tussen de 9 en 13 jaar oud en kom je uit Vleuten, De Meern en Leidsche Rijn dan is dit de disco voor jou. Er zijn volwassenen als begeleiding aanwezig, er wordt geen alcohol geschonken en er mag niet worden gerookt. De kinderen mogen niet alleen naar huis en moeten binnen opgehaald worden. Kom je voor de eerste keer, neem dan gelijk een pasfoto mee, zodat er een pasje gemaakt kan worden en 5 euro. Het pasje kost 2,50 euro en de entree 2,50 euro. Dit pasje moet de volgende keren getoond worden aan de kassa en hoef je alleen de entree te betalen van 2,50 euro. Bij het ontbreken van een pasje kan er eentje bij de entree worden gemaakt. De muziek wordt verzorgd door DJ Nick & DJ Dolf.

Oud papier

DE MEERN > Iedere vrijdag en zaterdag staat de container op een vaste plek voor De Schalm aan de Oranjelaan. Voor De Schalm is de oud papier inzameling een belangrijke inkomstenbron waarmee activiteiten deels kunnen worden bekostigd. Afgelopen tijd zijn De Meern en omliggende wijken bestookt door de gemeente Utrecht met folders en flyers over 'Het nieuwe inzamelen'. De komende tijd kunnen bewoners zich gaan verheugen op 2 nieuwe afvalcontainers voor o.a. plastic en…oud papier. Met name de komst van de particuliere container voor oud papier baart De Schalm zorgen. Papier scheiden van de rest van het afval is natuurlijk een prima streven, maar lever het dan aan bij hen. U steunt dan niet alleen De Schalm maar van de opbrengst kunnen we leuke activiteiten blijven organiseren voor jong en oud. Oproep is dan ook, blijf alstublieft uw oude papier bij De Schalm inleveren.

Vierne-project

UTRECHT > In de Zaterdagmiddagmuziek Domkerk Utrecht zal op 11 januari, aanvang 15.30 uur het openingsconcert plaatsvinden van een omvangrijk project ter gelegenheid van de 150ste geboortejaar van de Franse componist Louis Vierne (1870-1937). In deze reeks, waarvan de laatste afleveringen komend najaar zullen plaatsvinden, zullen alle orgelsymfonieën worden uitgevoerd en zal de Domcantorij aandacht besteden aan Frans koormuziek van Vierne's tijdgenoten zoals Francis Poulenc en André Caplet. Tijdens het openingsconcert klinkt een integrale uitvoering van Viernes indrukwekkende eerste Orgelsymfonie, gespeeld door Domorganist Jan Hage. Toegang vrij, collecte bij de uitgang.