Kogel

LEIDSCHE RIJN > In Leidsche Rijn is een auto beschoten. Dat schrijft de politie op Twitter. Wanneer de auto precies is beschoten is niet duidelijk, vermoedelijk tussen 28 december en 4 januari. Volgens de politie merkte de eigenaar van de auto het pas toen hij het gat in de ruit zag, en een kogel op de bijrijdersstoel. De auto stond geparkeerd op de Luzernevlinder.

Toost

LEIDSCHE RIJN > Ze vieren dat Leidsche Rijn en Vleuten–De Meern actieve wijken zijn met veel actieve bewoners, vrijwilligers en professionals! Het is een mooie traditie om samen de initiatieven in de wijken te vieren op vrijdag 10 januari van 17:00 tot 19:0 uur in buurtcentrum De Schakel, Schoolstraat 11, Vleuten. Nieuwsgierig naar wat er allemaal te beleven is in de wijken? Kom en ga in gesprek met initiatiefnemers die een oproep doen, hun verhaal vertellen of ervaringen willen delen. Kinderen zijn uiteraard ook welkom.

Vuurwerk

DE MEERN > Ook na de jaarwisseling was er nog schade door vuurwerk. In de nacht van 1 januari op 2 januari werd er vuurwerk gestopt onder de ruitenwissers van een auto aan de Ubachsberg in De Meern. Het gevolg was een totaal vernielde voorruit. De politie zoekt getuigen via 0900-8844.

Bestuurder

UTRECHT > Voor de derde maal is Lot van Van Hooijdonk genomineerd als Beste Bestuurder. Deze wethouder zet zich onophoudelijk in voor een duurzame stad. Ze wordt geprezen om haar kennis van moeilijke dossiers en haar daadkrachtige optreden, bijvoorbeeld bij de Uithoflijn.