Bridge

DE MEERN > Vrijdag 17 januari is het weer de derde vrijdag van de maand en dus tijd voor de bridgedrive in De Roef aan de Touwslagerslaan in De Meern.
Aanvang 19.30 uur, zaal open 19.00 uur. Deelname bedraagt 5 euro per paar. Er zijn weer leuke prijsjes te winnen.
Opgeven bij Mieke en Jan van Oostrum, tel. (030) 2200935 of mail janmieke@casema.nl.

Sportprijs

UTRECHT > De nominaties voor de Sportprijs Utrecht 2019 zijn bekend. Wie worden de Utrechtse sportman, sportvrouw, sporttalent, sportploeg, sportcoach, sportvereniging en sportvrijwilliger van het jaar?
Tijdens de jaarlijkse Sportprijs Utrecht op woensdag 12 februari in de Jaarbeurs Utrecht worden de winnaars bekendgemaakt. Tot en met 7 februari kunnen Utrechters hun stem uitbrengen om mee te bepalen wie in de zeven categorieën gaan winnen.
De gemeente Utrecht en SportUtrecht zetten tijdens de Sportprijs de Utrechtse sport, zowel top- als breedtesport, op feestelijke wijze in het zonnetje. Het is hét moment om niet alleen sporters, verenigingen en coaches, maar ook vrijwilligers, familie en vrienden voor hun prestaties te bedanken.
Vanwege de Vuelta-start in Utrecht in 2020 zit er een Spaans tintje aan de Sportprijs. Het thema van de Sportprijs is dit jaar dan ook 'Viva Los Campeones' oftewel: 'Leve de kampioenen'.
Als sportman zijn genomineerd Jos van Emden (wielrennen), Ilias Ennahachi (kickboksen) en Daan de Groot (duathlon). Bij de Sportvrouw gaat de strijd tussen Lisa Bunschoten (para-snowboarden), Dafne Schippers (atletiek) en Marijn Veen (hockey).
Bij Sporttalent staan Lotte Hosper (zwemmen), Mohamed Ihattaren (voetbal) en N'Ketia Seedo (atletiek) op de lijst. De kanshebbers bij Sportploeg zijn Cangeroes dames 1 (basketbal), Triton Oude Vier (roeien) en UZSC Heren 1 (waterpolo). Als Sportcoach komen in aanmerking Coen Eggenkamp (roeien), Sylke Haverkorn (rugby) en Bernard Schoonbeek (volleybal).
Bij Sportvereniging gaat de strijd tussen Bourdif Gym, Fighting4Power en Utrecht Basketball.
Tenslotte de Sportvrijwilliger met Zakaria el Mansori (Zwemlust - Den Hommel), Irmgard Gouda (Hellas Utrecht) en Yasmina Dahmane (Taekwon Utrecht). Via www.sportprijs-utrecht.nl/stempagina kan tot en met 7 februari één stem per categorie worden uitgebracht.
Op woensdag 12 februari worden op een feestelijke avond in de Jaarbeurs Utrecht de winnaars gehuldigd in de verschillende categorieën. Ook worden op deze avond de winnaars van de Utrechtse Sportfoto van 2019 bekendgemaakt.

Schaken

UTRECHT > Op zaterdag 8 februari organiseren schaakvereniging Vegtlust en Sociëteit De Vereeniging weer het traditionele Vechtstreektoernooi. Dit leuke toernooi is voor ervaren clubschakers en voor huisschakers die elkaar een aparte poule zullen treffen. Mocht u interesse hebben dan kunt u zich aanmelden tot donderdag 6 februari 2020. Kijk op www.schaakclubvegtlust.nl en klik op Vechtstreek Rapid Toernooi.