Muziekcafé

VLEUTEN > Brasserie De Brouwerij organiseert iedere derde zondag van de maand een muziekcafé met live muziek in de zaal naast het restaurant. De toegang is gratis en iedereen is van harte welkom aan de Odenveldlaan 2 te Vleuten.

Op 19 januari is het volgende muziekcafé van 14.00 tot 17.30 uur met Brand Ares met catchy klassieke rocknummers en langere progressieve songs met een rauw randje. Melodie, harmonie en krachtige akkoorden zijn voor hen belangrijk. Brand Ares schrijft uitsluitend eigen nummers en heeft anderhalf uur aan materiaal om live te presenteren.

Glaswerk

VLEUTEN > Van 10 januari tot 20 februari is in de bibliotheek Vleuterweide een expositie van Ineke Smienk. Zij maakt glaswerken, pentekeningen en schilderijen. Zij woont en werkt in Harmelen in haar 'Atelier Levend Glas'. Ineke is voornamelijk actief op het gebied van glasfusie - het versmelten van glas op hoge temperatuur in een speciale glasoven - maar daarnaast maakt zij ook gedetailleerde pentekeningen en abstracte schilderijen. Vaak hebben haar werken een onderlinge connectie. Fantasie is de sleutel in het werk van Ineke Smienk.

De expositie is gratis toegankelijk tijdens openingstijden van de bibliotheek Vleuterweide.

Jazzcafé

DE MEERN > Het eerstvolgende Schalm Jazzcafé is op zondag 19 januari. Het combo Jazz4All treedt dan op met een gast-keyboardspeelster en -zangeres. Ze spelen onder meer een aantal 'evergreen' popsongs, uiteraard in de eigen eigen 'easy listening' jazz-stijl.

Kom gezellig luisteren. Plaats: De Schalm, Oranjelaan 10, De Meern. Voor in de agenda: Anders dan in eerdere jaren, is er ook een jazzcafé in februari, t.w. 16 februari. Ga voor een indruk van het Schalm-Jazzcafé naar www.jazz4all.nl.

Lezing Fotoclub

DE MEERN > Wil je weten hoe je mensen op locatie mooi kunt fotograferen? Kom dan naar de lezing van Martin Hogeboom bij Fotoclub Leidsche Rijn (www.fclr.nl). Martin werkt al ruim 20 jaar als beroepsfotograaf in de reclame- en portretfotografie met vooral de mens als onderwerp. In zijn lezing vertelt hij de verhalen achter de foto's, over het omgaan met de mensen voor de lens en het maken van creatieve keuzes. Techniek is er ook: fotograferen met het Fujifilm X camerasysteem en werken met aanwezig licht, flitslicht en continulicht op locatie. Vragen staat vrij! www.martinhogeboom.nl.

Vrijdag 24 januari, 20.00 uur in De Schalm, Oranjelaan 10, De Meern. Toegang is 7 euro inclusief koffie of thee. Aanmelden via: info@fclr.nl.

Orgel

UTRECHT > In de Zaterdagmiddagmuziek Domkerk Utrecht zal op 25 januari om 15.30 uur het tweede concert plaatsvinden van het omvangrijke project ter gelegenheid van de 150ste geboortejaar van de Franse componist Louis Vierne (1870-1937). Toegang is gratis, vrijwillige bijdrage na afloop altijd welkom.