Afbeelding

Recreatieschap Stichtse Groenlanden investeert in recreatievoorzieningen

DE MEERN > Het bestuur van Recreatieschap Stichtse Groenlanden heeft vastgesteld welke recreatieterreinen en -voorzieningen zij verder wil ontwikkelen en heeft daar ook geld voor gereserveerd.

Het doel van het programma is een eigentijds en passend aanbod aan recreatievoorzieningen in de regio Utrecht. Het recreatieschap speelt daarmee in op het groeiende inwonersaantal in de regio, het toenemende gebruik van openlucht recreatievoorzieningen, de veranderende behoeften en wensen van bewoners.
De Vinkeveense Plassen vallen hier buiten, omdat dit gebied nog een eigen programma en begroting heeft, vanuit het voormalige recreatieschap Vinkeveense Plassen.
Voor de uitbreiding van voorzieningen wordt onder meer het plan voor recreatieplas Strijkviertel bij Utrecht verder uitgewerkt, waarbij wordt ingespeeld op de nieuw te bouwen woonwijk Rijnvliet. Het recreatieschap investeert in het recreatiegebied Salmsteke bij Lopik, waar open en veilig zwemwater van groot belang is.
Ook de realisatie van een horecavoorziening, nabij het veerpontje over de Lek, ziet het recreatieschap als een versterking van het recreatief aanbod. Bij Laagraven wordt een Toeristisch Overstap Punt gerealiseerd en tussen de Nedereindseweg en de Noord IJsseldijk bij jachthaven Marnemoende wordt een recreatief fietspad aangelegd.
Ook het wandelnetwerk wordt verder uitgebreid, met als doel een provincie-dekkend netwerk van knooppunten, routes en paden te realiseren.
Bij de verdere ontwikkeling en presentatie van Noorderpark Ruigenhoek werkt het recreatieschap samen met de omliggende gemeenten, de provincie en met Staatsbosbeheer.
In dat gebied komt een golfcentrum met horeca en wordt er gezocht naar een alternatief voor de uit gebruik geraakte BMX-baan.