Schakers TRIO

DE MEERN > Gemakkelijk was het niet. Schaakvereniging Baarn bleek een taaie tegenstander die pas op het eind van de avond hun meerdere moesten erkennen in het viertal van TRIO. Floris Bongaerts was, zoals altijd, bijzonder scherp in de opening. Zijn tegenstander overrompelen was ook nu weer een duidelijke strategie. Hetgeen ook in het middenspel bleek want met 2 vrijpionnen en zwaar geschut in de aanval leek de 1-0 in de pocket. Maar het schaakspel blijft verrassend en onvoorspelbaar. De tegenstander kon een tussenschaak geven waarop Floris helaas verkeerd anticipeerde, en vervolgens zijn meerdere moest erkennen. Sebastiaan van Asselen speelde een gedegen partij. Echter ook zijn tegenstander bleek zijn avond te hebben en beiden kregen niet de kans om aanvallend beslissend te zijn. Het besluit tot remise leek gezien de stelling zeker de juiste. Aan het derde bord speelde Theo van der Poll een sterke partij. Door een mooie combinatie die zijn tegenstander over het hoofd zag tijdens een dameruil won Theo nog een stuk waarna hij het eindspel eenvoudig naar winst kan afwikkelen en de stand op de avond weer gelijk bracht. Het lot van die avond lag dus in handen van teamcaptain Ben de Ree die op het 4e bord een enerverende partij speelde met een tot ver in de avond gesloten stelling op het bord. Ben deed echter constant de goede zetten om de aanval te pareren. In die allerlaatste minuut gaf zijn tegenstander in tijdnood een toren weg waarop hij, sportief, ook gelijk opgaf. Al met al een fraaie en verdiende overwinning waardoor de koppositie behouden blijft. De komende wedstrijden worden belangrijk want dan komen de runner ups op plaats 2 en 3 aan de andere kant van het bord zitten. Het belooft dus nog een spannende competitie te worden.

KiKa Winterrun

LEIDSCHE RIJN > Op zondag 26 januari staan er bijna 1.500 enthousiaste hardlopers aan de start van de Run for KiKa Winterrun in het Máximapark. Deze deelnemers zetten zich allemaal in voor maar één doel: het genezingspercentage van kinderkanker verhogen van 75 naar 95 %. Het belooft een mooie editie te worden waarbij een fantastisch bedrag bij elkaar wordt gerend voor Stichting Kinderen Kankervrij! Op dit moment is er al bijna 160.000 euro opgehaald. Het terrein gaat om 14.30 uur open en om 15.30 uur start de Kidsrun. Om 16.00 uur wordt er 1 minuut stilte in acht genomen voor alle kinderen die overleden zijn aan kanker. Hierna volgt de KiKa Kanjer Kroning en de cheque uitreiking. Om 16.30 en 16.45 uur starten de 10 km en 5 km.

Sportfoto

UTRECHT > Je kunt nog steeds stemmen op de sportfoto van het jaar in Utrecht. Op de speciale pagina op sportprijsutrecht.nl staan alle foto's. Je kunt stemmen tot en met 7 februari. Onder de foto staat al het aantal stemmen en je kunt vijf foto's kiezen, die jouw voorkeur hebben. Degene met de meeste stemmen wint uiteindelijk de publieksprijs. Je kunt helaas geen foto's meer inzenden.