Feestelijke galajurken en rokkostuums.
Feestelijke galajurken en rokkostuums. Ger Wijtsma

Nieuwjaarsconcert Harmonieorkest Vleuten

LEIDSCHE RIJN > In een uitverkocht Podium Hoge Woerd luidde Harmonieorkest Vleuten afgelopen zaterdag in stijl het nieuwe jaar in.

En het was weer een enorme belevenis voor publiek en muzikanten.
Met de dames in galajurk en de heren in rokkostuum speelde het A-orkest onder leiding van dirigent Arjan Gaasbeek een afwisselend programma met Weense accenten.
Het was een concert met een glansrol voor sopraan Franka van Dommelen.
Haar indrukwekkende vertolking van 'I Shall Love but Thee' van de Nederlandse componist Jan van der Roost leverde haar een staande ovatie op van de bomvolle zaal van het theater.
Voor de pauze bracht HOV-A ook de 'Armenian Dances' part 1 van Alfred Reed en de 'Jazz Suite' no.2 van Dmitri Sjostakovitsj ten gehore.
Na de pauze was het tijd voor een programma in Weense stijl, met bekende werken als 'Die Fledermaus' ouverture, 'Kaiser Walzer' en 'Tritsch Tratsch Polka' van Johann Strauss jr.
Franka van Dommelen zette het publiek volledig naar haar hand met haar meeslepende uitvoeringen van de aria 'Mein Herr Marquis' uit de operette 'Die Fledermaus', en 'Meine Lippen sie küssen so heiss' van Franz Léhar.
Aan het eind van het concert ontbrak uiteraard de traditionele afsluiter niet: de 'Radetzkymars' van Johann Strauss sr. werd door het enthousiaste publiek vol overtuiging mee geklapt.
Ook in 2020 heeft het Harmonie Orkest Vleuten weer tal van uitvoeringen, optredens en andere activiteiten op het programma staan in Vleuten en ook elders in het land.