Controle

LEIDSCHE RIJN > De politie heeft dinsdagmiddag tijdens een grote verkeerscontrole bij Haarrijn ruim 25 bekeuringen uitgedeeld. De automobilisten werden naar de parkeerplaats tussen de plas en de Heldinnenlaan gedirigeerd. In totaal werden zo'n 100 voertuigen gecontroleerd. Er werden bonnen uitgeschreven voor mobiel bellen, het niet hebben van een rijbewijs en diverse technische gebreken. En één automobilist kon mee naar het bureau voor het rijden met een al ingevorderd rijbewijs.

Bekeuringen

LEIDSCHE RIJN > De politie heeft vorige week bij een controle op de route Romestraat - Laurierweg in een goed uur 28 bekeuringen uitgedeeld. Het was een controle op het negeren van de geslotenverklaring van de sluiproute.

Babbeltruc

DE MEERN > De politie in De Meern waarschuwt voor dieven, die met een babbeltruc proberen binnen te komen. Het gaat om twee mannen, die zich voordoen als medewerkers van het Buurtteam. Het duo probeerde zo deze week binnen te komen bij een woning aan de Evertsenstraat, maar dat mislukte omdat de bewoner de zaak niet vertrouwde. 'Hier goed afgelopen maar trap er niet in. Info welkom 0900-8844', zo twitterde de politie Vleuten-De Meern.

Inbraak

DE MEERN > Bij een woning aan de Meentweg bij de Rijksstraatweg zijn vorige week woensdagnacht twee inbrekers op heterdaad betrapt. Het duo was bezig met kerntrekken aan de voorkant en een breekijzer bij de deur aan de achterkant en dat allemaal rond 02.30 uur. De mannen konden toch nog wegvluchten en de politie zoekt getuigen. Wie iets weet kan bellen 0900-8844 met de politie Vleuten-De Meern.