Inbraak

DE MEERN > Dat was vorige week woensdag even een flinke schrik voor een bewoner van een appartementencomplex aan Jan Greshoflaan in De Meern. Hij stond woensdag rond 20.45 uur bij thuiskomst oog in oog met twee inbrekers in zijn woning. De mannen konden wegvluchten, maar er is wel een signalement. Het gaat om twee mannen, eentje met een dikke winterjas en rode pet en de andere was brildragend. Informatie welkom 0900-8844.


Gepakt

DE MEERN > De politie heeft vorige week twee minderjarige jongens aangehouden voor een poging tot inbraak in De Meern. Het duo van 16 en 17 jaar werd op heterdaad betrapt bij een woning aan de Heycopperkade. 'Dik compliment aan onze melder die bij deze verdachte situatie direct 112 belde', aldus de politie Vleuten-De Meern op twitter.


Inloop

HARMELEN > Woon je in gemeente Woerden? Wat vind jij belangrijke (voor)waarden voor het opwekken van duurzame energie in gemeente Woerden? Kom op 3, 4 of 5 februari naar een van inloopavonden en praat mee. De inloopavonden vinden op verschillende locaties plaats van 19.15 - 22.00 uur: - 3 februari, De Schulenburch in Kamerik - 4 februari, Het Baken in Woerden - 5 februari, Recreatiecentrum H2O in Harmelen. Deze drie inloopavonden zijn onderdeel van het participatietraject duurzame energie opwekken van de gemeente Woerden. In dit traject onderzoekt Woerden samen met inwoners en ondernemers hoe en onder welke voorwaarden het technisch mogelijk en maatschappelijk aanvaardbaar is om grootschalig duurzame energie op te wekken. Dit wordt vastgelegd in het 'Afwegingskader'. Tijdens de inloopavonden bespreken ze de opbrengsten van een eerste online enquĂȘte en straatgesprekken.