Inbrekers

VLEUTEN > De politie van Vleuten-De Meern is naarstig op zoek naar drie mannen die donderdagavond laat gezien zijn bij een woninginbraak aan de Panbos in Vleuten. De bewoners waren niet thuis. Vlak voor middernacht zag een getuige hoe drie mannen uit het raam van de woning klommen. Toen de politie de woning doorzocht, bleek dat een keukenraam was opengebroken. Volgens de politie is het aannemelijk dat er spullen weg zijn maar dat konden ze nog niet met zekerheid zeggen. Gezocht wordt nu naar drie mannen van tussen de twintig en dertig jaar oud. Een van hen droeg een donker petje. Melden mag via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.


Foto-onderschrift

LEIDSCHE RIJN > In de editie van vorige week was bij het verhaal over het Duik in Het Zand op pagina 3 de naam van de fotograaf weggevallen. De foto is genomen door Birgit Schuch.


Verkeersruzie

DE MEERN > Politie zoekt getuigen van een verkeersruzie op de Heldammersingel zondag rond 13.35 uur. Een automobilist en een bromfietser kregen het aan de stok. De jongen op de bromfiets stapte af en bewerkte een autoruit met een schroevendraaier. De bromfietser heeft zich inmiddels gemeld bij de politie. 'Kinderen en bestuurder auto erg geschrokken', zo meldt de politie Vleuten-De Meern op twitter. 'We zoeken nog getuigen! Bel 0900-8844.'


Koperdief

DE MEERN > De politie heeft vrijdagochtend rond 06.00 uur na een achtervolging op de Heijcopperkade een koperdief van zijn scooter gereden. De man had eerder bij een stroomcentrale in de omgeving koperen kabels gestolen. Tijdens zijn vlucht kwam hij met de politiewagen in botsing. De man is met onbekend letsel naar het ziekenhuis gebracht. Het Opsporingsteam Verkeer doet onderzoek naar het incident.