Afbeelding
Ed Kamans

Een wandeltocht over het Romeinse Limespad

LEIDSCHE RIJN > Donderdag 13 februari houdt de Historische Vereniging Vleuten, De Meern, Haarzuilens en Leidsche Rijn, in samenwerking met Castellum Hoge Woerd, een lezing over de Romeinse castella langs de Limes.


De lezing wordt verzorgd door Kees Rasch. Castellum De Hoge Woerd was een Romeins fort dat deel uitmaakte van de noordgrens van het Romeinse Rijk.
Langs de Limes in Nederland lagen echter nog zestien castella. Deze castella zijn opgenomen in een wandelroute die van Katwijk aan Zee naar Berg en Dal ten oosten van Nijmegen loopt en is uitgeroepen tot 'Wandelroute van het jaar 2019'.

Kees Rasch heeft deze route gelopen en onderzocht wat er zichtbaar en bekend is van de castella langs de Limes. Zijn bevindingen presenteert hij in een lezing die de titel 'Het Romeinse Limespad, een kijkje bij de andere castella langs de Limes in Nederland'.
Kees Rasch is oud-voorzitter van de Historische Vereniging Vleuten, De Meern, Haarzuilens en Leidsche Rijn.
Hij geeft regelmatig lezingen en heeft in het tijdschrift van de vereniging tientallen artikelen gepubliceerd waaronder de laatste drie jaar artikelen over het Romeinse Rijk.
De aanvang van de lezing is 20.00 uur (zaal open vanaf 19.30 uur). Kosten 5 euro (leden Historische Vereniging 2,50 euro).
Graag opgeven via: activiteiten@histvervdmh.nl. Kaarten kunt u bestellen via https://www.museumhogewoerd.nl/agenda.
Let op: de locatie heeft beperkte capaciteit, dus kom op tijd want vol=vol.