Dagbesteding

DE MEERN > Dagbesteding De Kleine Ontmoeting organiseert activiteiten overdag in een gemoedelijke sfeer, zodat ouderen eenvoudig met anderen in contact komen en mantelzorgers zich even rustig met andere dingen kunnen bezighouden. Op Valentijnsdag, 14 februari (tussen 11.30 en 15.00 uur) is er een gratis inloop met high tea bij dagbesteding de kleine ontmoeting om kennis te maken met initiatiefnemers Evelien van Deursen en Marja Lijffijt en kunt u horen hoe uw dag er bij hen uit kan zien. Deze dag vindt plaats in De Schalm, Oranjelaan 10 in De Meern.


Knotten

WOERDEN > We gaan weer werken op het Landgoed Bredius. Er zijn nog wat knotwilgen die van hun pruik moeten worden ontdaan en daarna gaan we wat bosschages uitdunnen. Door dat dunnen kan er weer meer licht op de bodem komen en dat is weer goed voor de kruidlaag: er komen weer nieuwe plantjes. Wil je een keer meedoen? Een dagje in de vrije natuur werken? Je bent welkom, zorg dan wel voor goede kleding. Zij hebben een veiligheidshelm voor je klaar liggen, die is verplicht. Op zaterdag 15 februari om 9.30 uur drinken we samen kopje koffie in het NME Centrum InBredius en om 10.00 uur beginnen we met het werk! Rond de middag koffie/thee, neem zelf je boterham mee! Ze werken tot ongeveer 15.00 uur. Het NME Centrum is in het Brediuspark, Kievitstraat 42 in Woerden. Verdere info bij Erwin Meijer 06-44320031 of erwin.meijer@ziggo.nl.


EHBO

DE MEERN > EHBO De Meern Start Reanimatie cursus Weet u wat u moet doen bij een hartstilstand ? Elke minuut is kostbaar. Snel handelen betekent dat u iemand kan redden. In afwachting van de ambulance is uw hulp van groot belang. Het zijn twee avonden: 24 feb. en 2 maart. Deze cursus bestaat uit Reanimatie en AED. Inlichtingen: E.Schalkwijk (030) 6662901, pe.schalkwijk@planet.nl, H. Oostveen- Boere (0348) 498323 john-helma@planet.nl.


Jazzcafé

DE MEERN > Schalm Jazzcafé, heeft zondagmiddag 16 februari weer een mooi optreden. Het combo Jazz4All treedt op met een gastsolist op mondharmonica. Kom gezellig luisteren naar easy-listening jazz met een 'Toots' twist Tijd:14.30 tot 17.00 uur. Toegang gratis. Ga voor een kijk- of luisterindruk naar www.jazz4all.nl.


Notaris

DE MEERN > Op vrijdag 21 februari in De Schalm, Oranjelaan 10, De Meern verzorgen Amenti Uitvaartverzorging en Notarispraktijk Jansen & Partner, in samenwerking met KBO Leidsche Rijn, een interessante informatiemiddag. Aanvang 14.00 uur (zaal open 13.30 uur). Gratis toegang voor leden en niet-leden. Notaris Siegrid Jansen geeft uitleg over het levenstestament. Narda Delhaas en Caroline de Bruijn van Amenti hebben een methode ontwikkeld waarmee u op een informele manier kennismaakt met alle aspecten van een uitvaart. Dat geeft u inzicht in wat er allemaal geregeld moet worden en wat voor u belangrijk is om vast te leggen voor uw nabestaanden.