Ouderen bewegen

VLEUTEN > Gezocht: Ouderen die onder begeleiding fitter willen worden. De Rijnhoven is de zorgaanbieder voor ouderen aan de westkant van de stad Utrecht (De Meern, Montfoort, Vleuten en Harmelen). Zij bieden wonen, welzijn, zorg en behandeling, zowel bij mensen thuis, bij de dagbesteding, als in woon-zorgcentra en verpleeghuizen. In Parkhof te Vleuten (Alenveltpark 1, 3451 CE ) wordt op maandagmiddag (14.45 uur) aan ouderen gym gegeven door Joop van Amerongen (vrijwilliger) en Magreb (activiteitenbegeleidster). Omdat de groep uitgebreid kan worden zoeken zij nog ouderen die fitter willen worden en gezellig mee willen doen aan deze activiteit. Na de gym wordt er gezellig nagepraat onder het genot van thee, koffie of een sapje. Wilt u ook aan deze activiteit deelnemen, meldt u zich dan aan via de receptie (030) 6778600.


Talentendag

DE MEERN > Heb je talent en ambitie om in een van de jeugd-selectieteams te voetballen? Zorg dat je gezien wordt door de scouts van VV De Meern en FC Utrecht. Meld je dan snel aan voor de Open Talenten Dag van VV De Meern: www.vvdemeern.nl/opentalentendag. Deze vindt plaats op zondag 15 maart van 11.00 - 13.00 uur.


Schakers TRIO

DE MEERN > In de afgelopen weken waren zowel het 1e en 2e viertal actief als ook het eerste team van TRIO in de externe competitie. Spannende wedstrijden echter met wisselend resultaat.

Het 1e viertal stapte als koploper in de competitie de speelzaal in Muiderberg binnen. Op voorhand echter al wetend dat het een zware kluif zou gaan worden om het viertal van Muiderberg te verslaan. Dat bleek toen Sebastiaan van Asselen al snel op een stuk achterstand kwam. Vol strijdlust probeerde hij gedurende de partij het tij te keren, maar de sterke tegenstander van Sebastiaan deed constant de juiste zetten naar de overwinning (1-0). Theo van der Poll had met zwart in de opening snel een voordeel door de koningsstelling van de tegenstander zwak te maken. Gedurende de partij leek de overwinning in zicht, maar dankzij het goede tegenspel van de tegenstander duurde het nagenoeg de volledige bedenktijd om de tegenstander op te laten geven (1-1). Ben de Ree liet zien dat hij de afgelopen weken steeds meer en meer in vorm komt. Gedegen spel in combinatie met een tactisch aanval dreef de tegenstander tot wanhoop en zijn nederlaag. Een fraaie overwinning waardoor in ieder geval een verlies deze avond niet meer mogelijk was (1-2). Guido Galesloot, speler van het 2e viertal en als invaller voor Floris Bongaerts spelend, deed meer dan uitstekend werk op het 4e bord. Een spannende strijd die ook tot in de laatste seconden duurde maar Guido rondde de partij naar winst keurig af. (1-3). Een mooie overwinning van het 1e viertal dat de koppositie behoudt. De eerstvolgende partij tegen SSC belooft een topper te worden. Bij een overwinning komt dan het kampioenschap, met nog 2 wedstrijden in het verschiet, in het vizier. Het tweede viertal verloor nipt van ZZ Combinatie. Het achttal van TRIO verloor met 2-6 van Lekstroom.