Reuma

VLEUTEN > In de week van 16 tot en met 21 maart is de jaarlijkse collecteweek van ReumaNederland. Collectanten zijn daarbij onmisbaar. ReumaNederland zoekt nog collectanten in Vleuten voor verschillende wijken, waaronder De Tol, Odenvelt, Achter het spoor, Hinderstein. Door te collecteren helpt u mee om de levens van meer dan 2 miljoen Nederlanders met reuma te verbeteren. Vorig jaar haalden alle collectanten samen meer dan 3 miljoen euro voor reumaonderzoek op! Helpt u mee? U kunt zicht als collectant opgeven bij collecteorganisator Lida van Aller, bereikbaar via 06-12078507 of lidavanaller@casema.nl. U kunt ook een mail sturen aan: vrijwilligers@reumanederland.nl.


Toneel

DE MEERN > Tovedem speelt:op vrijdag 3 april en zaterdag 4 april 'Nu of nooit'. Als Bart en Lucie een flinke geldprijs in de Staatsloterij winnen, is er maar één ding waar ze aan denken: eindelijk die lang gekoesterde wereldreis maken, waar ze al jaren van dromen. Maar dan moet er natuurlijk wel een oplossing worden gevonden voor oma, die dementerend is en al sinds vijf jaar bij hen in huis woont. En dat is nog niet zo makkelijk als ze zouden willen. De kinderen staan niet te springen om die zorgtaak over te nemen en zorginstellingen nemen een oudere alleen nog maar op als daar genoeg reden voor is. En dan blijkt dat de broer van Bart in zijn jonge jaren niet zonder reden naar Australië is vertrokken en dat alles met oma te maken heeft. Als Lucie precies wil weten wat daar de oorzaak van is, komt de langverwachte wereldreis steeds meer op losse schroeven te staan. Kom genieten van deze spannende, ontroerende en bij vlagen hilarische voorstelling. Kaarten reserveren kan op www.tovedem.nl of via de reserveringslijn: 06- 20581271. De voorstellingen zijn in De Schalm in De Meern, aanvang 20.00 uur.


Domkerk

UTRECHT > In de Zaterdagmiddagmuziek Domkerk Utrecht zal op 22 februari 15.30 uur, nogmaals aandacht worden besteed aan de muziek van de Spaanse componist Diego Ortiz (ca. 1510-1576). Na een vocaal programma van enkele weken geleden zal een barokensemble bestaande uit Sascha Mommertz (blokfluit), Constance Allanic (viola da gamba) en Domorganist Jan Hage een selectie van ricercares uit de verzameling 'Tratado de glosas ...' uit 1553 ten gehore brengen. Dit zijn (uitgeschreven) improvisaties over vocale tophits uit de 16e eeuw en over bekende basschema's. Daarnaast zullen het nieuwe werk 'Skia' voor blokfluit van de Nederlandse componiste Calliope Tsoupaki en passende orgelmuziek gespeeld door Jan Hage worden uitgevoerd. Toegang vrij, collecte bij de uitgang.


Jazz

WOERDEN > Zondag 23 februari swingt het weer in Banja aan de Havenstraat 45 in Woerden. De Dixie Six All Stars, een van de twee huisorkesten, verzorgt deze middag de muziek. De toegang is gratis en er is geen toeslag op de consumpties vanwege de live muziek. De band speelt vanaf 15.00 tot 18.00 uur. Restaurant Banja, Havenstraat 45, 3441 BH Woerden.