Afbeelding
Ed Kamans

Central Park gaat weg bij Het Strijkviertel

Nieuwe locatie voor festival in Park Transwijk

DE MEERN > Central Park zal op 23 mei 2020 worden gehouden in Park Transwijk, Utrecht.


Een droomlocatie die is voorzien van veel hoge bomen, een grote vijver én verharde paden. Hiermee is de parkbeleving compleet en dat hemelsbreed slechts 2 km van de huidige locatie, zo meldt de organisatie op haar site.

'Park Transwijk is altijd al een droom geweest, maar nu definitief bekend is geworden dat op de huidige locatie, Grasweide Strijkviertel in De Meern, een industrieterrein wordt ontwikkeld hebben wij in overleg met de gemeente Utrecht besloten om voor aankomende editie al deze stap te zetten', zo laat de organisatie weten.
'In Park Transwijk kunnen we bouwen aan een festival met een meer zekere thuisbasis voor de toekomst.Toen we de artiesten bekendmaakten in november 2019 durfden we nog niet te dromen dat we in 2020 al naar Park Transwijk konden verhuizen. De kogel is nu door de kerk en we zijn onwijs blij dat het eindelijk gelukt is om op deze droomlocatie te mogen landen.'

Park Transwijk is het grootste stadspark van Utrecht, is centraal gelegen én met een tramlijn makkelijk per OV te bereiken. Naast veel bomen bevat het park ook een grote vijver voor onze zwanenbootjes (ze zijn terug!) en is het voorzien van vaste stroom- en waterpunten.
'In het verleden hebben we verschillende stappen ondernomen om de perfecte beleving neer te zetten op verschillende locaties. Met zijn groen, vijver en een glooiende grasweide draagt Park Transwijk bij aan de parksfeer én beleving die we met het festival neer willen zetten. De ambitie is om hier de toekomst op te bouwen', zo hoopt de organisatie. Eigenlijk verandert alleen de locatie van Central Park. Alle al gekochte kaartjes voor de toegang, parkeren en de bus blijven geldig.

Kijk voor meer informatie op www.centralparkfestival.nl.