Groene theologie

VLEUTEN > Trees van Montfoort (auteur en predikant) schreef ‘Groene theologie’. In dit boek beschrijft ze een verregaande christelijk-theologische herbezinning op de verhouding tussen God, schepping, natuur en mens. Eeuwenlang heeft de mens ongebreideld gebruikgemaakt van de natuur. Het westerse christendom rechtvaardigde dit met de opvatting dat de mens centraal staat in de schepping en heerser is over de natuur. Haar boek is uitgeroepen tot het beste theologische boek van 2019. Aanleiding haar te nodigen voor een lezing in Vleuten. Donderdag 5 maart om 19.30 uur in Bij de Haard, de ruimte achter de Torenpleinkerk, Schoolstraat 5.


Lezing

LEIDSCHE RIJN > Op woensdag 11 maart geeft de Historische Vereniging een lezing over diverse recente opgravingen rond Rijn en Vecht. De lezing zal worden verzorgd door stadsarcheoloog Herre Wynia. Deze lezing vindt plaats als vervanging van de geplande lezing van Marieke van Dinter. Door omstandigheden moest deze lezing verplaatst worden. De nieuwe datum voor deze lezing is dinsdag 8 december. Reeds gereserveerde kaarten zijn nu geldig voor de lezing van Herre Wynia. Voor activiteiten@histvervdmh.nl. De lezing zal plaatsvinden in de Studio, Museum Hoge Woerd, Hoge Woerdplein 1 3454 PB Utrecht. Entree: 5 euro. Leden van de Hist. Ver: 2,50 euro. Zaal open: 19:30 uur. Aanvang: 20:00 uur. Let op: de zaal heeft beperkte capaciteit dus reserveer tijdig. Aanmelden voor deze lezing via de website van Museum Hoge Woerd.


Vrouwendag

LEIDSCHE RIJN > Wil je op zondag 8 maart verwend worden als vrouw? En wil je deze dag vieren samen met andere vrouwen uit Leidsche Rijn? Kom dan naar Buurtcentrum Hof ’t Spoor (Operettelaan, Utrecht) en beleef een onvergetelijke dag. Het is een moment om even stil te staan bij de betekenis van deze dag, maar ook lekker verwend te worden én in contact te komen met andere vrouwen uit de wijk. U kunt deelnemen aan verschillende leuke workshops, genieten van lekkere hapjes en heerlijk dansen. Ook is er een beweegadviseur aanwezig die alles kan vertellen over sport en bewegen in de wijk Leidsche Rijn. Aanvang 13.30 uur einde om 17.30 uur. Entree gratis: deelname aan bepaalde workshops en eten tegen betaling.


Klankkleuren

HARMELEN > Een prachtig huwelijk tussen beeld, taal en muziek tijdens ‘Klankkleuren’ op dinsdagavond 10 maart in de bibliotheek Harmelen. Het wordt een avond vol sfeer rondom het foto-poëzieboek ‘Klankkleuren’. Dick Jeukens fotografeerde oude stijl jazz musici. Maartje van den Bosch liet zich inspireren door de foto's en schreef er gedichten bij. Deze foto's en gedichten komen samen in het boek 'Klankkleuren'. Op de sfeeravond in bibliotheek Harmelen kom je meer te weten over de achtergronden van het boek, maar ook kun je komen luisteren naar muziek en gedichten. Aanmelden in bibliotheek Harmelen of via info.harmelen@bibliotheekhgh.nl. Toegang 5 euro incl. koffie/thee en pauzedrankje. Aanvang 20.00 uur.