Rookvrij

UTRECHT > Vanaf het volgend schooljaar geldt er op alle schoolpleinen in Utrecht een rookverbod. GroenLinks, ChristenUnie, PvdA, DENK, PvdD en S&S zijn bang dat leerlingen dan naar speelplekken gaan om te roken. De Utrechtse partijen willen dat speelplekken ook rookvrij worden en stellen schriftelijke vragen aan het college. GroenLinks raadslid Marcel Vonk: 'Elk kind moet kunnen opgroeien in een rookvrije omgeving. En dus ook fijn kunnen spelen in een speelplek zonder rook.' De partijen vragen het college of zij mogelijkheden ziet om speelplekken al komend jaar rookvrij te maken. En zo niet, of het doel uit het preventieakkoord om in 2025 alle speelplekken rookvrij te hebben wel mogelijk is.


Rijbewijs kwijt

DE MEERN > Een roekeloze automobilist is bij een car-meeting in De Meern zijn rijbewijs kwijtgeraakt. 'Hard rijden, zonder verlichting, met piepende en slippende banden de bocht nemen rakelings langs publiek', schrijft Politie Vleuten-De Meern op Twitter. De agenten zagen de misdragingen en de man kreeg ook een paar forse bekeuringen.


Handrem vergeten

VLEUTEN > In Vleuten is maandagavond een auto het water ingerold. De wagen stond geparkeerd aan de Schapengrassingel in de wijk Vleuterweide. De bestuurder was vergeten de handrem erop te zetten waardoor de auto is gaan rollen. Een berger heeft de auto uit het water gehaald en weggesleept.


Schietpartij

UTRECHT > Bij winkelcentrum Overvecht zijn dinsdagmiddag meerdere schoten gelost door de politie op twee autokrakers die inreden op de agenten. Een van hen werd direct na het incident al opgepakt, de ander een paar uur later. Op Twitter belandde een kort maar heftig filmpje van de agenten die op de rijdende auto schieten.