PPP-Loop

DE MEERN > Zondag 5 april wordt om 14.00 uur in De Meern de 14e Palmpasenpolderloop (PPP-loop) gehouden over drie afstanden, de 5, 8 en 13 km. Vooraf kan men zich hiervoor inschrijven per e-mail bij info@run2b.nl, info@fysiovanleeuwen.nl of http://www.run2b.nl/ppp-loop. Start en aanmelden bij Fysio van Leeuwen, Zandweg 86 in De Meern. Deelname kost 5 euro.


Utrecht Talent Center

UTRECHT > Het Utrecht Talent Center is een uniek Utrechts samenwerkingsverband van topsportverenigingen. Al jaren werk zij allen aan één missie: de talentontwikkeling in de Utrechtse sport naar een hoger niveau tillen. Kennisdeling, kruisbestuiving, samenwerken, passie en plezier zijn de drijfveren om meer en structureler samen te werken.

Op zaterdag 7 september 2019 hebben de initiatiefnemers – Hellas (atletiek), VVU (volleybal), SV Kampong Hockey, Top Judo Utrecht, UZSC (waterpolo) en FC Utrecht – de Utrecht Talentendag gelanceerd om een impuls te geven aan de ontwikkeling van hun sporters en coaches. Het Utrecht Talent Center maakt zich sterk om de weg naar de top zo goed mogelijk te faciliteren voor hun talenten. Samen pakken de verenigingen sportoverstijgende thema’s aan zoals voeding, blessurepreventie en mentale vaardigheden. Zij zetten zich niet alleen in voor potentiële Olympiërs, maar ook voor de toekomstige regionale sporthelden.

De Talentendag in september was een eerste grote gezamenlijke actie, waardoor het Utrecht Talent Center zichtbaarder is geworden. De ruim 90 aanwezige sporttalenten gaven aan het erg leuk te vinden elkaar te ontmoeten en te leren hoe andere talenten hun sport beleven. Coaches en ouders spraken onderling over de uitdagingen die zij ervaren in relatie tot de jonge sporter. Een aantal van de besproken thema’s zullen in 2020 een verdieping krijgen. Rondom deze inspirerende dag is de belangstelling voor het Utrecht Talent Center vanuit andere ambitieuze verenigingen toegenomen.

In de afgelopen maanden heeft het Utrecht Talent Center zich versterkt met acht enthousiaste verenigingen en talentprogramma’s te weten A.U.S.R Orca (roeien), USC Viking (roeien), USR Triton (roeien), UBALL (basketball), BC Utrecht Cangeroes (basketball), De Halter (worstelen), Turn4U (turnen) en SkateUnited RTC Midden (shorttrack, langebaan en inline-skaten). Daarnaast vinden er gesprekken plaats met enkele andere sportorganisaties, waarin aansluiting wordt verkend.

Ieder kind moet de kans krijgen om zich optimaal te kunnen ontwikkelen in zijn of haar sport. Daarnaast is ‘samen sta je sterk’ iets wat alle verenigingen omarmen. Deze 14 verenigingen hebben enkele werkgroepen gevormd en steken in de komende maanden de koppen bij elkaar om verdere plannen te maken waarin hun gezamenlijke missie naar voren komt.

Blijf op de hoogte van de nieuwe plannen via www.utrechttalentcenter.nl.