Bingo

HARMELEN > De Zonnebloem Harmelen verzorgt een bingomiddag met veel leuke prijzen op donderdag 12 maart in het Trefpunt, Iepenlaan2, aanvang 14.00 uur. Zoals gebruikelijk wordt u voorzien van koffie, een drankje en een hapje. Ze maken er weer een gezellige middag van. De toegang is gratis. Bij de uitgang staat een bus voor een vrijwillige bijdrage in de gemaakte kosten.


Beethoven

UTRECHT > In de Zaterdagmiddag Domkerk Utrecht zal op 7 maart, aanvang 15.30 uur een nieuw project van vier concerten van start gaan in het kader van de herdenking van het 250ste geboortejaar van Ludwig van Beethoven (1770-1827). De Domcantorij onder leiding van Domcantor Remco de Graas zal niet alleen koormuziek van deze grote componist zelf ten gehore brengen, maar ook een blik werpen op inspiratoren, leermeesters en tijdgenoten. Zo klinken er motetten 'Venite populi' en 'Miserere' van Wolfgang Amadeurs Mozart, 'Ein feste Burg' van Johann Friedrich Doles en delen uit de Deutsche Messe van Franz Schubert. Toegang vrij, collecte bij de uitgang.


Postzegelavond

DE MEERN > Dinsdagavond 17 maart is er weer volop gelegenheid om te postzegelen tijdens de verenigingsavond van Postfris’68. In de stuiverboeken vindt u een groot aanbod postzegels. Het maakt echt niet uit wat u spaart, in de stuiverboeken zoeken is de moeite waard. De veiling heeft weer een gevarieerd aanbod verdeeld over verschillende kavels van een enkele zegel tot albums en schoenendozen vol met zegels. Wilt u de veilinglijst inzien, kijk even op de site www.pf68.nl onder het kopje veiling. Voor leden zijn de postzegelcatalogi van de gehele wereld te leen voor 50 eurocent per deel per maand. Om een uur of acht onderbreken we even voor de Algemene Vergadering waarna de postzegelboeken weer open kunnen. Vanaf 19.00 uur bent u van harte welkom in De Schalm Oranjelaan 10 De Meern om een kijkje te komen nemen, de toegang is gratis. Voor meer informatie kunt u bellen of mailen met het secretariaat of bezoek onze site. Tel.nr: 06-41191128; e-mailadres: secretariaat.postfris68@gmail.com site: www.pf68.nl.


Gilde

UTRECHT > De cursus 'Bebouwde stad buiten de Singel' van Gilde Utrecht start op donderdag 5 maart. In totaal wordt op vijf donderdagen in verschillende wijken van de stad een cursus gegeven. Laat u verrassen door een uitleg in een specifieke locatie in deze wijk, met daarna een wandeling. Tijdens de uitleg en wandeling krijgt u zicht op de wijken, Lombok, Rivierenwijk, Oog in Al, Zuilen en Tuinwijk/Tuindorp, een hernieuwde blik en bewondering voor wat er gerealiseerd is. Het boekwerk krijgt u mee, zodat u altijd de wandeling nog eens kunt lopen. Aanvang is om 10.00 uur en de eindtijd circa 13.00 uur. De introductie is elke keer op een andere locatie. U kunt inlichtingen krijgen en zich voor deze cursus aanmelden op werkdagen tussen 14.00 en 16.00 uur op (030) 2343252, via e-mail: kantoor@gildeutrecht.nl (met telefoonnummer), of www.gildeutrecht.nl. Kosten 90 euro voor 5 dagen.