Afbeelding
Jelmer de Haas

Berlijnplein 24 uur feest met nieuwe organiaties

LEIDSCHE RIJN > Precies 24 uur lang genieten van evenementen en exposities: dit kun je verwachten tijdens ‘24h Berlijnplein’ op zaterdag 4 april.


Het Berlijnplein in Utrecht omvat binnenkort maar liefst zes creatieve organisaties. Daarom viert het hele plein - voor het eerst - gezamenlijk feest!
Het Nieuw Utrechts Toneel (NUT), ontwerperscollectief Goede Vrijdag, stadslab RAUM, de BuurtWerkKamer, junior adviesbureau Jonge Honden en wijkrestaurant Venster zetten zaterdag van 12.00 tot 20.00 uur hun deuren wagenwijd open om letterlijk een kijkje in de keuken te geven.
Vrijdagavond wordt voor een kleine groep genodigden het officiële startsein gegeven van het event.
Zaterdag beleef je het plein met optredens, kunstwerken en lekker eten en drinken. Neem een voorproefje op de stoere voorstelling Roos & Ariadne door het NUT, wordt een winnaar bij de Designer Bingo en luister naar berichten uit ‘de stad van de toekomst’ op de zogeheten podcastfiets van RAUM. Of geniet in de avonduren van lichten van Lightcloud van Venividimultiplex en 100%FAT. Dit voorjaar vindt een groeiend aantal makers, denkers en doeners hun vaste thuishaven op het Berlijnplein. Harde werkers, innovatieve geesten, creatieven met de wens om te laten zien, te exposeren en op te treden. Zo krijgt het Berlijnplein steeds meer vorm en kleur. Daarom staat het plein een etmaal lang in de schijnwerpers; het is tijd voor 24h Berlijnplein! Het hele programma wordt binnenkort bekendgemaakt via Berlijnpleinutrecht.nl. Toegang is gratis.