Jazzcafé

DE MEERN > Het een-na-laatste Schalm-Jazzcafé van het seizoen 2019-2020 staat voor de deur. Deze keer treedt Jazz4All op met een zangeres en een trompettist als gasten. Kom gezellig luisteren. Datum/tijd: 15 maart, vanaf 14.30 tot ca. 17.00 uur. Plaats: De Schalm, Oranjelaan 10, De Meern. Toegang gratis.


Vierne

UTRECHT > In de Zaterdagmiddagmuziek Domkerk Utrecht zal op 14 maart om 15.30 uur het vijfde concert plaatsvinden van het omvangrijke project ter gelegenheid van het 150ste geboortejaar van de Franse componist Louis Vierne (1870-1937). Tijdens dit concert van Domorganist Jan Hage klinkt een integrale uitvoering van Viernes indrukwekkende vierde Orgelsymfonie en de eerste Triosonate van Johann Sebastian Bach. Toegang vrij, collecte bij de uitgang.


Lentemenu

DE MEERN > Buurtbewoners uit Vleuten-De Meern en Leidsche Rijn kunnen lekker aanschuiven bij het driegangen-Lentemenu met een heerlijk culinair toetje gemaakt door Wilma op vrijdag 27 maart in De Schalm om 17.00 uur. Ook leden van de KBO kunnen na de gezellige middag aanschuiven na aanmelding en betaling. Enthousiaste vrijwilligers verzorgen voor u dit menu. De prijs is inclusief 1 drankje is 12,50 euro. Aanmelden: o.asperen@schalmdemeern.nl. of (030) 6662609. Aanmelden/afmelden kan tot uiterlijk 25 maart. Is een nog niet betaalde reservering niet tijdig afgemeld, dan worden de kosten alsnog in rekening gebracht. Bent u in het bezit van een U- pas dan kunt u ook bij De Schalm terecht.


Hoefse Hap

LEIDSCHE RIJN > In elk seizoen is er een open maaltijd bij boerderij De Hoef in de wijk Hoge Weide in Leidsche Rijn, dus laat de lente maar komen! Welkom bij de Hoefse hap op 25 maart. Deze maaltijd biedt een mooie gelegenheid om mensen te leren kennen, want er is ruimte voor een goed gesprek. Neem gerust je eventuele gezinsleden, buren of vrienden mee. De maaltijd is voor alle leeftijden (!) en er wordt rekening gehouden met vegan of halal. De Hoefse hap wordt georganiseerd vanuit de Hoeftuin, plek van betekenis, een initiatief van Protestantse gemeente Leidsche Rijn en deze keer samen met Matthiaszorg en vrijwilligers. Een kleine bijdrage van 2 euro per persoon wordt gevraagd, dit kan ter plekke contant betaald worden. Dankzij giften en fondsen kunnen we de prijs laag houden en de maaltijd voor iedereen toegankelijk maken. Woensdag 25 maart, van 18.00 tot uiterlijk 20.00 uur, in boerderij De Hoef, Hogeweide 6, Utrecht. Aanmelden aub uiterlijk zondag 22 maart via info@dehoeftuin.nl of via de intekenlijsten in boerderij De Hoef en in speeltuingebouw ’t Hoefijzer van Natuurspeeltuin De Hoef.


Kledingbeurs

VLEUTEN > Op zaterdag 21 maart is er op OBS Kees Valkenstein, Kortland 23, een kinderkledingbeurs Lente en Zomer. Van 9.30 tot 11.30 uur.
Vanwege de drukte mogen kinderen onder de 10 jaar het eerste uur niet mee naar binnen.