kaarten schrijven
kaarten schrijven unsplash

Coronaproof vrijwilligerswerk op platform

Hart van Woerden tegen sociale isolatie bij kwetsbare groepen

WOERDEN > De vergaande maatregelen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen hebben negatieve gevolgen voor kwetsbare bevolkingsgroepen zoals ouderen.


Zo wordt opgeroepen niet op bezoek te gaan en worden evenementen en activiteiten voor o.a. ouderen geannuleerd.
Om de dreigende eenzaamheid in te dammen, stelt Hart voor Woerden haar net opgeleverde nieuwe online vrijwilligersplatform ter beschikking.

Coördinator Ellen Vossen over de actie: 'We starten én verzamelen alle acties die je de komende dagen vanaf de bank kunt doen om te helpen. Bijvoorbeeld bellen met ouderen voor een praatje of om hen gerust te stellen. Die acties e-matchen we vervolgens aan alle vrijwilligers die ingeschreven staan via onze site.
Zo helpen we samen heel veel ouderen en kwetsbare mensen. We willen voorkomen dat het coronavirus ook een sociale crisis veroorzaakt. We ondersteunen acties en vrijwilligerswerk dat je nu meteen en coronaproof, dus vanuit huis of zelfs vanaf je bank, kunt doen.
Bijvoorbeeld opbellen naar ouderen om een praatje te maken. Of een kaartje sturen.

Er zijn zoveel mensen die nu niet naar hun werk kunnen. En er is zoveel dat je digitaal of thuis kunt doen. Wij verzamelen het en koppelen het aan elkaar zodat we samen iedereen kunnen helpen.'

Hart voor Woerden en NLvoorelkaar roepen alle maatschappelijke organisaties op om hun vrijwilligerswerk en -activiteiten die helpen bij het bestrijden van de sociale gevolgen van corona, gratis te plaatsen op www.hartvoorwoerden.nl.

Ook vrijwilligerswerk dat vanuit huis gedaan kan worden is welkom. En daarnaast kan iedereen die wil helpen een kijkje nemen op de website. Er zit vast een vraag tussen waar jij mee kunt helpen.
Doe mee en ontdek het via www.woerdenvoorelkaar.nl.