De jury bij enkele van de inzendingen.
De jury bij enkele van de inzendingen.

Fotowedstrijd Nieuwe Hollandse Waterlinie

REGIO > Alle deelnemende fotografen alsmede alle - toekomstige - bezoekers van de Nieuwe Hollandse Waterlinie winnen door het kijken naar de prachtige combinatie van natuur en historisch militair erfgoed rond de Vecht in de regio tussen Muiden en Vianen.


De Nieuwe Hollandse Waterlinie is uniek, prachtig, rustig én genomineerd voor de Unesco werelderfgoed-status. Binnenkort wordt daar een beslissing over genomen. Bovendien is al dit moois in de eigen regio ook te bezichtigen tijdens de corona-crisis, voor zover dit geen museale of horeca-gelegenheden betreft natuurlijk.

In het kader van die Unesco-nominatie organiseerde Weerbaar Water, een samenwerking tussen de Historische Kringen in Maarssen, Breukelen en Loenen, samen met de Foto- en Videoclub Loenen een fotowedstrijd voor iedereen in de regio. Er waren veel inzendingen en de jury had een moeilijke taak om er een winnende foto uit halen.

De lat lag hoog en de winnaar werd Jaap Oosterhoff met een foto van grote hoogte met een drone van een uniek verdedigingswerk, Het Werk bij Tienhoven. 'Een frisse plaat, geeft overzicht van alle elementen van de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Daarnaast een zichtbare horizon, de inundatievelden en mooie kleuren', zo staat in het juryrapport. Maar er waren nog veel meer fraaie foto's, dus kijk op de site www.weerbaarwater.nl voor de andere inzendingen en prijswinnaars.
Isa van Lieshout (9) wint de jeugdprijs met een foto van de vesting van Naarden.

Behoud wat mooi is en geniet er van!, zo is het motto van de organisatie.

Afbeelding