Kindervakantieweek

VLEUTEN > De kindervakantieweek Vleuten Haarzuilens is al vele jaren een begrip. Het is de gezelligste afsluiting van de vakantie met een week vol sport, spel en vertier. Dit jaar zal het plaatsvinden van maandag 24 augustus t/m vrijdag 28 augustus. De voorbereiding zijn in volle gang en op 1 april 2020 start dan ook de inschrijving voor onze leiding. Vanaf 20.00 uur kun je je inschrijven om tijdens de VOVH week een groepje kinderen te begeleiden.

Voorwaarde is dat je op 24 augustus 2020 14 jaar bent. Inschrijven kan via de website vovh.nl. Meer informatie over de Kindervakantieweek Vleuten en de inschrijving is te vinden op de website van de Stichting VOVH: www.vovh.nl.


Opschoonactie

VLEUTEN > De organisatie van Vleuten en De Meern Schoon! hebben besloten om de opruimevenementen in Vleuten en De Meern op zaterdag 21 maart tijdens de Landelijke Opschoondag in de geplande vorm te annuleren. Wilt u individueel toch graag op pad om zwerfvuil te prikken, dan kunt u zaterdagmorgen tussen 10.00 en 10.30 uur bij Welwonend makelaardij (Smalle Themaat 24a Vleuten) of bij Azotod (Meerndijk 126 De Meen) een vuilprikker, vuilniszak en hesje ophalen. Het afval en de materialen kunt u na afloop op dezelfde plekken achterlaten. Tijdens de World Clean-up day op 19 september organiseren we alsnog een grootschalige opschoondag in Vleuten en De Meern. Zet die datum vast in de agenda! Bij vragen kunt u contact opnemen met Marjolijn Vendrig (m.vendrig@telfort.nl) of Saskia Sidler (saskia@sidlerorganizing.nl). Ook de opschoonactie van Gewenst Eigen Initiatief bij het Berlijnplein gaat niet door.


75 jaar bevrijding

UTRECHT > De rondleiders van Gilde Utrecht nemen u mee in de geschiedenis van bezetting, verraad, onderduik en bevrijding. De vier verschillende wandelingen voeren langs plekken die een belangrijke rol speelden in de Utrechtse oorlogsgeschiedenis. De wandelingen vinden plaats in april en mei en duren ongeveer 1,5 uur. Voor de stad was de bevrijding op 7 mei 1945 uiteraard een buitengewone gebeurtenis. Er had zich veel afgespeeld in die zware oorlogsjaren en er vallen dan ook veel verhalen over te vertellen. De verhalen zijn 'De binnenkomst van de bevrijders in mei 1945', 'de Maliebaan tijdens de Tweede Wereldoorlog', 'onderduik en verzet' en 'de Tweede Wereldoorlog binnen de singels'. Ga voor meer informatie en aanmelden naar www.gildeutrecht.nl. U kunt zich voor deze wandeling ook aanmelden op het Gildekantoor op werkdagen tussen 14.00 en 16.00 uur op telefoon (030) 2343252 of via e-mail balie@gildeutrecht.nl (met vermelding van uw telefoonnummer). Kosten: 8 euro p.p., 4 euro voor kinderen beneden 12 jaar of U-pashouders. Deze wandeling kunt u ook voor een privégezelschap reserveren, minimaal twee weken voor de rondleiding. U kiest dan zelf voor de datum en de tijd. Maximaal kunnen 15 personen per rondleider deelnemen, bij grotere groepen worden meer rondleiders ingezet. Minimumaantal is 4 deelnemers.