De Weide Wereld wordt ingrijpend gerenoveerd

VLEUTERWEIDE > Het opknappen van de Weide Wereld is een complexe puzzel om de verschillende bouwfases goed op elkaar aan te laten sluiten.


Daarom heeft de gemeente besloten om, vooruitlopend op de gehele renovatie, alvast de gevels van de begane grond aan te pakken. De gevels van de begane grond voldoen niet meer aan de gestelde eisen en gebruiksvriendelijkheid.

Omdat de gehele renovatie van het gebouw nog niet kan starten, is besloten de bestaande aluminium kozijnen en zonwering rondom het gebouw op de begane grond te vervangen. De werkzaamheden zijn vorige week begonnen en duren tot eind mei 2020. Tijdens de werkzaamheden zal er weinig tot geen overlast zijn voor andere weggebruikers. Er worden geen tijdelijke verkeersmaatregelen genomen en er worden geen wegen of voetpaden afgesloten. De aan- en afvoer van materialen vindt plaats op vrijdagmiddag en maandagmorgen buiten de spitsuren. Tijdens het laden en lossen kan een straatdeel tijdelijk geblokkeerd worden. De werkzaamheden worden uitgevoerd op eigen terrein en een groot deel van de werkzaamheden vindt in het weekend plaats.

De standaard werktijden zijn van maandag tot vrijdag van 07.30 tot 16.30 uur. In het weekend gelden dezelfde werktijden voor de buitenwerkzaamheden. Op zondagmiddag of -avond zullen er schoonmaakwerkzaamheden plaatsvinden in het gebouw. Tijdens de werkzaamheden in het weekend wordt er geen gebruikgemaakt van grote machines. Algemene informatie over de renovatie vindt u op: www.utrecht.nl/weidewereld.