WIL in je buurt

VLEUTEN > Vanwege het coronavirus heeft ook stichting WIL in je buurt (Wijk Informatie Lijnen) van Vleuten De Meern maatregelen genomen om verdere verspreiding van het virus te voorkomen. De Telefoondienst blijft alle werkdagen bereikbaar tussen 09.00 en 11.00 uur op telefoonnummer (030) 6773131. Wijkbewoners die een vraag hebben of telefonisch contact willen, worden dan persoonlijk te woord gestaan door de telefoonvrijwilligers. Zij zullen zoals altijd met u meedenken en waar nodig doorverwijzen. Belt u na 11.00 uur dan kunt u inspreken op hun voicemail en wordt de eerstvolgende werkdag contact met u opgenomen als u duidelijk uw naam en telefoonnummer heeft achtergelaten. Tot nader bericht stopt WIL de inloop-spreekuren en de bezoeken aan ontmoetingsplekken. Voor wat betreft de Burenhulpdiensten aan huis gelden (voorlopig tot 6 april) de volgende beperkingen: Boodschappenhulp gaat wel door, waar mogelijk zonder het huis te betreden. Klussendienst behandelt alleen noodklussen, alle andere klussen worden voorlopig op een wachtlijst geplaatst. Vervoersdienst neemt alleen noodklussen aan. De algemene hulpdienst stopt met bezoeken, deze worden vervangen door telefonisch of Skype contact.


Collecte ZOA

MAARSSEN > ZOA heeft besloten om de collecteweek die eind maart gehouden zou worden niet in de gebruikelijke vorm door te laten gaan vanwege de opmars van het coronavirus. Collectanten gaan niet met de collectebus langs de deuren. Als gevolg daarvan komt de hulp die ZOA kan bieden aan slachtoffers van oorlogen en rampen onder druk te staan. Om dit te voorkomen zal de collecte in de week van 23 maart volledig online plaatsvinden. Anke Sillars organiseert de collecteweek in Maarssen. Anke Sillars: ‘We willen onze verantwoordelijkheid nemen voor de collectanten en de mensen aan de deur. Langs de deuren gaan is geen optie. Maar tegelijk willen we er zijn voor mensen die door een oorlog of een natuurramp alles zijn kwijtraakt! Ik hoop daarom dat ook mensen in Maarssen online een donatie zullen doen. Een deel van onze collectanten maakt daarvoor een online collectebus aan, maar geven kan ook via SMS en via de website van ZOA.’ Vorig jaar haalden we Maarssen ruim 3300 euro op. De opbrengst van de collecte is van groot belang. Met deze donaties kan ZOA in noodsituaties snel te hulp schieten en mannen, vrouwen en kinderen in oorlogsgebieden ondersteunen. Steun uw naasten in nood, help mee op zoa.nl/doneren of sms ‘ZOA’ naar 4333 (eenmalig 3 euro).


Mishandeling

MAARSSENBROEK > De politie is op zoek naar mensen die getuige zijn geweest van een mishandeling op dinsdag 17 maart 2020 op de Safariweg in Maarssen ter hoogte van het station. Dit gebeurde tussen 15.15 en 15.30 uur. Het gaat om twee mannen die een conflict hadden met elkaar. Heeft u iets gezien en/of gehoord? Melden kan via 0800-6070 of anoniem via 0800-7000.