Maria Kerk

DE MEERN > Door de corona-crisis zijn de weekendvieringen in de (katholieke) kerken geannuleerd. Ook de voor de parochie Licht van Christus (De Meern, Vleuten, Haarzuilens en Leidsche Rijn) is dat het geval. De Eucharistie op zon- en feestdagen zoals Pasen zijn besloten, maar worden via een live stream op Facebook (parochie Licht van Christus) uitgezonden.
Alle informatie treft u ook aan op: www.lichtvanchristus.nl. Deze vieringen zijn op de vastgestelde tijd zelf en ook later te beluisteren via onze website www.lichtvanchristus.nl op de pagina kerkradio.


Zingende Toren

VLEUTERWEIDE > Het glascarillon wordt van april t/m september elke woensdagmiddag tussen 14.00 en 15.00 uur bespeeld door beiaardier Wim Ruitenbeek (niet tijdens de vakantie) bij Centrum Vleuterweide. Zolang de beiaardier mag reizen kan hij ook spelen! Het publiek op het plein bij de bibliotheek kan op afstand luisteren. De wekelijkse bespelingen op woensdagmiddag starten volgende week! Verzoekjes? Geef ze maar door via dezingendetoren.nl/nl/agenda. Op enkele zaterdagen staan er extra concerten gepland; bijv. een voorleesconcert met verhalen en gedichten van Annie MG Schmidt, een concert in samenspel met oude snaarinstrumenten en een speciale kindervoorstelling.


Koningsdag geschrapt

HARMELEN > 'In navolging van het beleid van de overheid grote bijeenkomsten te verbieden en vermijden, de besluiten van de ons omliggende oranjeverenigingen alsmede in goed overleg met de gemeente, heeft het bestuur besluit genomen dat Koningsdag 2020 helaas en definitief geen doorgang gaat vinden', zo is de verklaring van de Oranjevereniging Harmelen. De geplande kermis (1 t/m 4 april) en de Dorpsquiz (4 april) zijn afgelast. De Oranjevereniging wil wel kijken of een aantal activiteiten op een later tijdstip doorgang kunnen vinden. Dat gaat het om de Dorpsquiz, kermis, kinderdisco en het Lichtjesfestival. 'We zullen deze besluiten nemen wanneer daar de situatie weer gelegenheid voor geeft', aldus de Oranjevereniging.


Bedankje

LEIDSCHE RIJN > De oproep van Julius Gezondheidscentra in Leidsche Rijn voor meer mondkapjes voor de huisartsen was succesvol. 'Door uw donaties van mondkapjes en andere beschermingsmaterialen zijn onze huisartsen en assistenten in staat om hun werk te blijven doen en zich te blijven inzetten voor de gezondheid van de bewoners van Leidsche Rijn. Uw steun en hulp is hartverwarmend', zo laat Julius Gezondheidscentra weten. Kijk voor meer informatie op de site www.lrjg.nl over alle maatregelen rond het coronavirus.


Historische kring

VLEUTEN > Het bestuur van de Historische Kring Vleuten, De Meern, Haarzuilens en Leidsche Rijn heeft via een conference call besloten om alle activiteiten af te gelasten tot en met 27 april. Ook de Broederschapshuisjes zullen in ieder geval tot die datum gesloten zijn.