Afbeelding

Kick-off activatieprogramma Vuelta uitgesteld

Gaat de Ronde van Spanje wel door?

UTRECHT > De organisatie van LaVueltaHolanda heeft besloten de kick-off van het activatieprogramma op 29 april voorlopig uit te stellen i.v.m. de coronacrisis.


'Helaas voor die talloze vrijwilligers, organisaties, bedrijven die zich hier zo op verheugd hadden', aldus wethouder Klaas Verschuure op twitter.

Door de snel veranderende situatie rond het coronavirus (Covid-19) ontvangt de projectorganisatie van La Vuelta Holanda veel vragen. Op dit moment is er nog geen sprake van aanpassingen in ons programma voor de wielerkoers zelf, in augustus. Het is immers moeilijk in te schatten hoe de situatie in die periode zal zijn. De organisatie van La Vuelta Holanda heeft wel besloten de kick-off van het activatieprogramma, gepland op 29 april, voorlopig uit te stellen. De situatie rondom het coronavirus is dermate onzeker dat het organiseren van een publieksevenement op die datum momenteel niet realistisch is. Rob van Doggenaar, manager van het activatieprogramma van La Vuelta Holanda: 'Wij zijn hier uiteraard enorm teleurgesteld over, maar beseffen dat ieders gezondheid nu veel belangrijker is.' Op woensdag 29 april zou de start van het activatieprogramma gevierd worden met een groot verbindend evenement in de provincies Utrecht en Noord-Brabant en de steden Breda, Utrecht en ’s-Hertogenbosch. Van Doggenaar: 'We hopen dit alsnog op een later moment te kunnen organiseren. Dit hangt uiteraard af van de ontwikkelingen rond het coronavirus.' Het coronavirus heeft inmiddels ook impact op de organisatoren van het activatieprogramma van La Vuelta Holanda. Dit activatieprogramma omvat meer dan 200 activiteiten, georganiseerd door ongeveer 140 organisatoren, verspreid over de provincies Noord-Brabant en Utrecht.