Gezellige repetities met zang en muziek.
Gezellige repetities met zang en muziek.

Speel mee met 't Grijze Koppen Orkest

Vrolijke muziek

Stoere naam

VLEUTEN > Als straks na corona de buurthuizen weer open mogen, dan klinkt er weer, zoals sinds januari het geval was, elke vrijdagochtend vrolijke muziek en zang uit de theaterzaal van De Schakel.


Dan repeteert het Grijze Koppen Orkest. Met gemiddeld 21 enthousiaste muziekmakers per week. De deelnemers zingen en bespelen tegelijkertijd instrumentjes. Ondersteuning krijgen zij van een percussionist en twee accordeonspelers.
Dit bijzondere Vleutense ouderenorkest zoekt versterking van muzikanten met hun eigen instrument om nog meer en beter muziek te maken.

Voor extra ondersteuning zoekt dit orkest meer muzikanten. Of dat nou op viool, cello of gitaar is, of op piano, keyboard, fluit of saxofoon. Voor bladmuziek wordt gezorgd. Benieuwd?
Kom gerust langs en maak kennis met het orkest en dirigent Peter de Boer van Fort van de Verbeelding, de organisatie die inmiddels meer dan 20 Grijze Koppen Orkesten in Nederland heeft opgestart. Zie voor meer informatie over dit bijzondere project ook http://www.fortvandeverbeelding.nl/gko/.

Natuurlijk blijven ook nieuwe deelnemers uit Vleuten en omgeving altijd welkom. Grijs? Dit landelijke muziekproject voor ouderen draagt een stoere naam met een knipoog. Er wordt niet naar haarkleur of leeftijd gevraagd en zowel vitale als minder vitale buurtbewoners kunnen meedoen.
Word je enthousiast van zingen en muziek maken in een gezellige groep? Dan ben je welkom, óók als je nog nooit muziek hebt gemaakt.
'Met zo’n inspirerende dirigent ga je vanzelf enthousiast meedoen!' zegt een van de deelnemers. 'Dat uur is zó snel voorbij. Ik ga na afloop altijd vrolijk naar huis.' En een ander voegt toe: 'Het is heel gezellig en ook nog eens goed voor je hersenen, want je wordt gestimuleerd meerdere dingen tegelijk te doen.'

Er wordt wekelijks met veel plezier geoefend aan veelal bekende liedjes in diverse talen. De deelnemers zingen uit volle borst én begeleiden zichzelf, bijvoorbeeld op eenvoudige gitaartjes, grote of kleine schellenbomen.
Het hele orkest werkt toe naar een spetterend eindconcert op een nader te bepalen datum, gezien alle ontwikkelingen rond de coronacrisis.

En daarna? Dan worden de repetities gewoon voortgezet op weg naar het volgende eindconcert. Want dit gaat een duurzaam orkest worden in Vleuten met hopelijk veel mooie optredens voor iedereen.

Er zijn gratis repetities zodra de buurtcentra in Vleuten en De Meern weer open mogen: En dan op vrijdag 11.00-12.00 uur, in theaterzaal De Schakel, Schoolstraat 11 in Vleuten.
Voor meer informatie kunt u terecht bij Informatie: Irene Franssen, sociaal makelaar DOCK, via de mail ifranssen@dock.nl of bellen met 06-39563943. In ieder geval iets leuks om naar uit te kijken.