Dronken tiener

DE MEERN > Een stomdronken tiener is woensdag in De Meern van straat geplukt en naar een ziekenhuis gebracht. De 15-jarige jongen werd aangetroffen door een bezorgde voorbijganger, die de politie belde. De puber kon niet meer op zijn benen staan, zo constateerde de politie en uit voorzorg werd een ambulance gebeld, die de jongen naar een ziekenhuis bracht. Hij had naar eigen zeggen driekwart fles Bacardi op, volgens de politie, die ook contact op nam met de moeder. Maar die gaf niet thuis. 'Jullie moeten bij de vader zijn', was het antwoord. En die was onbereikbaar volgens de politie.


Utrecht Leert

UTRECHT > Vanwege de actuele maatregelen tegen het coronavirus zijn alle fysieke evenementen van Utrecht Leert tot nader order afgelast. Vanwege de onduidelijkheid over de duur van de maatregelen kunnen er nu geen nieuwe fysieke bijeenkomsten worden gepland. Voor de volgende Meeloopdagen en informatieavonden zijn er daarom nog geen nieuwe data.
Intussen is Utrecht Leert achter de schermen hard aan het werk om op andere manieren het lerarentekort te bestrijden. Ook wordt omgeschakeld naar online informatievoorziening in verschillende vormen, gericht op mensen die een vervolgcarrière in het onderwijs ambiëren. De al ontwikkelde bootcamp en cv-check vinden binnenkort online plaats.
Utrecht Leert blijft bereikbaar als aanspreekpunt voor alle vragen rondom de overstap naar het vak van leraar in de regio Utrecht. Ga daarvoor naar utrechtleert.nl/contact of mail naar welkom@utrechtleert.nl.


Ongeluk

HAARZUILENS > Op de Thematerweg botsten dinsdagavond een wielrenner en een scooter op elkaar. Beide mannen moesten naar het ziekenhuis. Hoe het ongeluk precies is gebeurd, wordt onderzocht