Bingo

VLEUTEN > De vereniging ABZ heeft haar voorjaarsbingo afgelast vanwege het coronavirus. De volgende bingoavond van de vereniging zal in het najaar zijn. Namens ABZ voor ieder een gezonde zomer toegewenst, houd elkaar in de gaten en we zien elkaar weer in het najaar.


Zingende Beelden

LEIDSCHE RIJN > Nog een mooi evenement dat uit voorzorg is geschrapt. De Zingende Beelden in het Máximapark op 17 mei gaat niet door. 'We gaan op zoek naar een nieuwe datum', aldus Cultuur19.


KBO Leidsche Rijn

LEIDSCHE RIJN > Het coronavirus heeft een grote invloed op het dagelijkse leven en zal zeker ook voor de leden van KBO Leidsche Rijn voor vragen zorgen. Gaan de geplande activiteiten in de komende maanden wel of niet door is zo’n vraag. Door de maatregelen uit Den Haag en het RIVM heeft het bestuur besloten alle activiteiten in de maanden april, mei en juni niet te laten doorgaan. Ook de bezorgers van het Magazine en de INFO gaan de komende maanden niet langs de deuren. De eerste volgende INFO verwachten we op 23 juni. Veel inhoudelijke vragen m.b.t. het coronavirus zijn niet eenvoudig te beantwoorden. Zelfs de deskundigen kunnen dat niet altijd en waren het niet altijd met elkaar eens. Frans Brinkman (voorzitter KBO Leidsche Rijn): ‘Toch wil het bestuur van KBO Leidsche Rijn mensen erop attent maken dat zij altijd met hun vragen bij onderstaande organisaties en/of personen terecht kunnen.' De landelijke organisatie KBO-PCOB, tel. (030) 3400600. Wil in de buurt, tel. (030) 6773131. Netwerk Informele Zorg Utrecht, tel. (030) 2361745. Nationaal Ouderenfonds, tel. (088) 3442000. De telefoonnummers van bestuursleden, de commissie Lief & Leed en de commissie Reis- en activiteiten zijn te vinden op pagina 2 van de laatste INFO en de website www.kbo-leidscherijn.nl. Men kan ook contact opnemen met een van de buurtteams of de gemeente Utrecht of het Wijkservicecentrum in Vleuten. Een mooi initiatief via De Schalm is hulp bij het doen van de boodschappen. Gestart eind maart. Hiervoor bellen nummer 06-44686852.


Buurtgroepzorg

HAARZUILENS > In Haarzuilens is een buurtzorggroep opgericht en die is te bereiken via buurtzorghaarzuilens@gmail.com.
Een groep van 17 bewoners biedt hulp aan buurtbewoners voor boodschappen doen, telefonisch bijpraten, de hond uitlaten en de container aan de weg zetten.


Wonen

DE MEERN > Het Leger des Heils en GroenWest realiseren een gemengd wonen project In het voormalig verzorgingshuis Huize Nijevelt in De Meern komt een gemengd wonen project. Na grondige renovatie kunnen 15 bewoners vanuit de Maatschappelijke Opvang en Beschermd Wonen voorzieningen van het Leger des Heils hier een volgende stap maken: zelfstandig wonen. Rond de zomer van 2020 wordt gestart met de werving van de bewoners. Eind 2020 of begin 2021 kunnen ze hun intrek nemen in het gerenoveerde gebouw.